Suvine koogike, mis täidetud meeldiva koguse maitsva vahukoore-beseeseguga. Tegemist on küpsetisega, mida võib tegelikult valmistada mistahes hooajal. Suvisel ajal kasuta koogis lisandina hapukaid sõstraid või hoopis vaarikaid, mustikaid, kirsse vms Mõnel muul ajal võid toorainena kasutada hoopis banaani, virsikuid või viigimarju. Mõne hapuka moosiga jääb see kook samuti hea!
Biskviit:
3 muna
1,5 dl suhkrut
2 dl nisujahu
1 tl küpsetuspulbrit
Täidis ja kate:
2 sl piima (immutamiseks)
150 g hapukoort
2 dl vahukoort
50 g beseed
paar peotäit punaseid sõstraid
Biskviidi valmistamiseks vahusta munad suhkruga heledaks vahuks. Sega kokku ülejäänud ained ja sega ettevaatlikult munaseguga. Vala tainas küpsetuspaberiga kaetud vormi (20cm) ja küpseta kooki 175 kraadi juures ca 30 minutit. Lase sel vormis jahtuda pool tunnikest.
Uurista jahtunud biskviidil noa abil sisu välja. Immuta koogipõhja piimaga. Haki väljauuristatud sisu väiksemateks tükkideks ja sega kokku hapukoorega. Tõsta see koogipõhjale. Täidise valmistamiseks vahusta koor tugevaks vahuks, lisa beseetükid ja sõstrad ning sega kõik kergelt segamini. Tõsta valmistatud täidis koogile, kaunista ja serveeri!
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar