Õunahooajal soovitan ma valmistada sedasama hoidist. Tegemist on maitsva moosiga, mida saad kasutada nii pudru ja pannkookide lisandina kui ka erinevate kookides moosikihina. Mulle meeldib seda moosi kasutada näiteks purukoogis vahekihina.
Valmistamisaeg: 45 minutit
1 kg õunu
100 g võid
ca 75 ml vett
2 kaneelipulka
1 tl kardemoni, jahvatatuna
0,25 tl muskaatpähklit, jahvatatuna
100 g moosisuhkrut
2 tl vanillisuhkrut
Koori
ja tükelda õunad. Pane need potti ning lisa või, vesi ja kaneelipulgad.
Lase segul keema tõusta ning hauta seejärel madalal kuumusel
õunatükkide pehmenemiseni. Lisa vahepeal segades juurde kardemon ja
muskaatpähkel. Kui hoidis hakkab valmis saama, siis lisa segades
suhkrud. Kuumuta veel 10 minutit ning tõsta hoidis koos kaneelipulkadega purkidesse.
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar