Soovid üht lihtsat, maitsvat, mahlast ja kodust rabarberikooki? Aga palun ... siin see on! Selle koogi vahel on täidiseks parajas koguses rabarberit. Soovi korral võid eelnevalt rabarberitele lisada rohkem suhkrut, kui retseptis olen soovitanud. Selle kogusega tuleb kook pigem hapukas. Kui Sulle meeldivad aga pigem hapukamad koogid, siis jäta suhkrukogus puutumata. See kook on hea samal päeval, kuid mulle meeldis see isegi kõige rohkem järgmisel ja ülejärgmisel päeval:)
500 g rabarberit (puhastatud kogus)
ca 100 g suhkrut
1 tl kaneeli
1 sl maisi- või kartulitärklist
Tainas:
250 g nisujahu
75 g suhkrut
1 tl küpsetuspulbrit
näpuotsatäis soola
125 g võid
50 g mandlilaaste
Sega tükeldatud rabarber suhkru, kaneeli ja tärklisega.
Taina
valmistamiseks sega kuivained omavahel (va mandlilaastud). Lisa või ja
sõtku ühtlasemaks. Suru pool tainapurust küpsetuspaberiga kaetud
lahtikäiva koogivormi (22cm) põhjale. Selle peale tõsta rabarberisegu.
Ülejäänud tainapurule sega juurde mandlilaastud ja tõsta siis vormi
kõige peale.
Küpseta kooki 180°C juures 40-45 minutit. Lase pisut jahtuda ja serveeri.