7. märts 2023

Võileivatort juustu ja makraga

Võilaivatordid on minu arvates täiesti geniaalsed leiutised, sest väga lihtsa vaevaga valmib midagi eriti head. Loomulikult soovitan ma võileivatorte ise teha, sest nii saad ise otsustada tordis olevate komponentide üle. Lisaboonusena on omatehtud meistriteos ka kordi odavam. Seega on mul suur rõõm jagada üht mõnusat ja vägagi lihtsat retsepti, mis tegelikult ilmus ka juba eelmisel aastal Coop kaupluste retseptilehtedel. Lisan selle retsepti ka siia, sest nii on endalgi hea, kui retsept kohe hetkega käes.


Mitmele: 8-10
Valmistamisaeg: 20 minutit + tahenemisaeg

200 g leiba
50 g võid

Täidis:
2 želatiinilehte (+20 ml keeva vett sulatamiseks)
200 ml vahukoort
200 g makrapulki, tükeldatuna
200 g kodujuustu
200 g hapukoort
200 g riivitud juustu
200 g sulatatud juustu
2 muna, tükeldatuna
soola, pipart

Kaunistuseks:
100 g kurki
150 g kirsstomateid
tüümiani

Lõika leib tükkideks. Sulata pannil või, lisa leivatükid ning prae läbi. Tõsta need küpsetuspaberiga kaetud koogivormi (Ø21cm) põhjale.

Pane želatiinilehed külma vette paisuma. Vahusta koor tugevaks vahuks. Sega ülejäänud ained omavahel ning lisa seejärel segades vahukoor. Maitsesta soola ja pipraga.

Pigista želatiinilehed käte vahel kuivaks ning sega 20 ml keeva veega. Lase minutike jahtuda ning vala siis želatiinisegu täidisesse. Sega ühtlaseks ning vala täidis vormi. Lase koogil külmas taheneda ööpäev. Vahetult enne serveerimist kaunista. Selleks lõika kartulikoorimisnoaga kurgist pikad viilud ning kaunista nendega ääred. Tükelda ülejäänud kurk ning kata sellega kook. Lisa kaunistuseks koogile kirsstomatid ning tüümian.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar