29. august 2022

Kaneeline õuna-purukook

Õunahooajaks üks lihtne küpsetis! Kes lihtsat õunakooki küpsetada soovivad, siis siin on üks kodune purukattega õunakook. Õuntega selles koogis koonerdatud ei ole ning nii leiate selle koogi vahelt  mõnusalt kaneelise õunatäidise. Loomulikult on õunakook väga hea äsja küpsetatult, kuid tegelikult on selle koogi võlu veel selles, et seistes muutub see kook aina mahlasemaks. Serveeri seda kooki vanillijäätise või -kastmega.


Valmistamisaeg: 15 minutit+küpsemisaeg
Kogus: 10 koogiviilu

3 dl jahu
2 dl suhkrut
1 tl küpsetuspulbrit
2 muna
200 g Kreeka jogurtit
näpuotsatäis soola

Täidis:
500 g õunu (kooritud ja puhastatud)
2 sl suhkrut
1 tl kaneeli
0,5 tl kardemoni

Kate:
75 g nisujahu
75 g mandlilaaste
paar näpuotsatäit soola
1sl suhkrut
75 g võid

Sega retsepti 3 esimest komponenti omavahel. Lisa munad, Kreeka jogurt ning sega ühtlaseks tainaks. Laota tainas küpsetuspaberiga kaetud koogivormi (Ø24cm). Sega täidiseained omavahel ning laota vormi.

Katte jaoks sega kuivained omavahel, lisa või ning sega sõrmedega purutaoliseks. Tõsta vormi. Küpseta kooki 180 kraadi juures 45-55 minutit.


14 kommentaari :

  1. Kas 180 kraadi ja pöördõhk?

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Tere! Siin on kasutatud tavarežiimi. Kui kasutan küpsetamisel pöördõhku, siis on see retseptis ka välja toodud:)

      Kustuta
  2. Tegin seda kooki just eile ja tuli väga maitsev. Järgmine kord kindlasti kasutaksin veidi hapukamaid õunu, siis jääb ehk ”värvikam” :)

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Rõõm, kui kook õnnestus! Selles koogis saab tõepoolest maitset mõjutada erinevate õuntega:)

      Kustuta
  3. Väga maitsev kook! Mõnusalt vürtsikas täidis hästi tasakaalus. Põhjaks kasutasin 2dl jahu+ 1 dl kaerajahu. Mandlilaaste polnud, asendasin sama koguse purustatud mandlitega. Järgmisel päeval pisut soojendades sama maitsev.

    VastaKustuta
  4. Kas kreeka jogurti võiks asendada laktoosivaba hapukoorega? Seoses laktoositalumatusega. Või on mingi parem võimalus,et kook teha laktoosivaba.

    VastaKustuta
  5. Kas gluteenivaba jahuga tuleks ka välja see kook? 🙂

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Ei ole proovinud gluteenivaba jahuga, seega ei julge kindlalt öelda. Aga ma arvan küll, et peaks õnnestuma:)

      Kustuta
    2. Mina teen seda kooki juba teist korda ja just gluteenivaba jahuga. Jogurti asendasin kaerapiimaga ning suhkru meega. Tuli imemaitsev.😊

      Kustuta
  6. Väga hea kook tuli! Aitäh! Ainus asi, et minul ei tulnud puru selline kuldpruun nagu fotodel. Millest see sõltub? Küpsetasin 185 kraadi juures ja tavalisel režiimil.

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Tõenäoliselt jäi siis ülalt kuumust lihtsalt väheks. Ka minul erinevates ahjudes küpsetades jääb purukate erineva tooniga.

      Kustuta

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails