Nagu nimigi ütleb, siis see kook on saanud inspiratsiooni Itaalia
kuulsast cannoli maiusest. Selle koogi vahel laiub maitsev kreem, mis
koosneb kohupiimast, šokolaaditükkidest ning maitset jagavast apelsinist. Koogitainasse on lisatud veel täiendavalt pirne, mis lõpptulemuse veelgi mahlasemaks muudab!
Retsept ilmus ka ajakirjas Naisteleht (september, 2021)
Valmistamisaeg: 45 min + maitsestumisaeg
Kogus: 10le
Tainas:
1 muna
125 g suhkrut
125 g nisujahu
1 tl küpsetuspulbrit
125 g hapukoort
400 g pirne
Täidis:
400 g kohupiima (kandilises pakis, mitte kohupiimapastat)
400 g toasooja toorjuustu
50 g tuhksuhkrut
0,25 tl kaneeli
75 g šokolaadi (tumedat šokolaadi või piimašokolaadi)
1 apelsini riivitud koor
0,5 apelsini pressitud mahl
Lisaks:
0,5 apelsini pressitud mahla
50 g šokolaadi (tumedat šokolaadi või piimašokolaadi)
Kogus: 10le
Tainas:
1 muna
125 g suhkrut
125 g nisujahu
1 tl küpsetuspulbrit
125 g hapukoort
400 g pirne
Täidis:
400 g kohupiima (kandilises pakis, mitte kohupiimapastat)
400 g toasooja toorjuustu
50 g tuhksuhkrut
0,25 tl kaneeli
75 g šokolaadi (tumedat šokolaadi või piimašokolaadi)
1 apelsini riivitud koor
0,5 apelsini pressitud mahl
Lisaks:
0,5 apelsini pressitud mahla
50 g šokolaadi (tumedat šokolaadi või piimašokolaadi)
Taina
valmistamiseks vahusta muna suhkruga heledaks kohevaks vahuks. Sega
omavahel jahu ja küpsetuspulber. Koori ja tükelda pirnid. Lisa
munasegule ülejäänud komponendid. Sega kõik ühtlaseks, väldi
ülesegamist!
Tõsta tainas küpsetuspaberiga kaetud koogivormi
(Ø20cm) ning küpseta kooki 175 kraadi juures 40-45 minutit. Lase koogil
täielikult jahtuda.
Täidise valmistamiseks sega kohupiim ja toorjuust, lisa tuhksuhkur, kaneel ja hakitud šokolaaditükid. Lisa apelsinikoor ja -mahl.
Lõika jahtunud kook pooleks. Tõsta alumine koogipõhi vormi tagasi. Pressi teisest apelsinipoolest mahl välja ning immuta sellega koogipõhja. Määri koogipõhjale 2/3 kohupiimatäidisest. Tõsta peale teine koogipõhi. Tee noaga peale pikad sälgud, et immutusvedelik paremini imenduks. Seejärel immuta ka ülemist koogipõhja veidikese apelsinimahlaga.
Kata kook ülejäänud kohupiimatäidisega, jättes paar lusikatäit hilisemaks, et katta ka koogiääred. Lase koogil jahedas maitsestuda vähemalt 4 tundi kuni üleöö. Seejärel kaunista kook hakitud šokolaaditükkidega ning määri ääred kokku kohupiimaseguga!
Täidise valmistamiseks sega kohupiim ja toorjuust, lisa tuhksuhkur, kaneel ja hakitud šokolaaditükid. Lisa apelsinikoor ja -mahl.
Lõika jahtunud kook pooleks. Tõsta alumine koogipõhi vormi tagasi. Pressi teisest apelsinipoolest mahl välja ning immuta sellega koogipõhja. Määri koogipõhjale 2/3 kohupiimatäidisest. Tõsta peale teine koogipõhi. Tee noaga peale pikad sälgud, et immutusvedelik paremini imenduks. Seejärel immuta ka ülemist koogipõhja veidikese apelsinimahlaga.
Kata kook ülejäänud kohupiimatäidisega, jättes paar lusikatäit hilisemaks, et katta ka koogiääred. Lase koogil jahedas maitsestuda vähemalt 4 tundi kuni üleöö. Seejärel kaunista kook hakitud šokolaaditükkidega ning määri ääred kokku kohupiimaseguga!
Kas taigna ülesegamine põhjustab mitte kerkimise küpsetamisel?
VastaKustutaMul küll nii ilusa kohev ei tulnud :/
Tere! Kui teised komponendid läksid kõik õigesti ning miskit ei asendanud, siis ülesegamine võib tõesti olla selle põhjuseks.
KustutaKas konservpirnid ka sobivad? Kui palju peaks koguseid suurendama, kui kasutada 24cm vormi?
VastaKustutaPigem soovitan kasutada siiski tavalisi pirne. Kui kasutada 24 cm koogivormi, siis peaks koguseid korrutama 1,4ga.
KustutaAitäh 😊
Kustuta