18. veebruar 2022

Nii lihtne ja nii hea! Koorene kalasupp

Kui oled kalasuppide asutaja, siis kohe kindlasti soovitan ma katsetada seda retsepti. Selle järgi valmib lõpptulemusena äärmiselt maitsev supp, kusjuures valmistamisaeg nõuab see meeldivalt vähe!
Retsept ilmus ka ajakirjas Naisteleht (jaanuar 2020).


Mitmele: neljale
Valmistamisaeg: 30 minutit
Muu info: Gluteenivaba

1 suurem porgand
3–4 kartulit
1 sl võid
1 sl õli
10 cm jupp porru valget osa
750 ml (kala)puljongit
musta pipart
2 sl hakitud tilli
350–400 g lõhe- või forellifileed
1,5 dl vahukoort

Koori ja tükelda porgand ning kartulid. Sulata paksupõhjalises potis või, lisa õli. Viiluta porru ja prae potis keskmisel kuumusel klaasjaks. Vala potti puljong, lisa maitseks pipart. Lisa porganditükid ja paar minutit hiljem kartul ning hakitud till.

Keeda köögiviljade pehmenemiseni, seejärel lisa kalatükid ja vala juurde koor. Kuumuta korraks veel läbi, maitsesta lõplikult ning serveeri!

2 kommentaari: