10. veebruar 2022

Kuuest komponendist valmiv kausikook banaanide ja vanillipudinguga

Kes meist ei armastaks lihtsaid ja toimivaid retsepte, mille õnnestumisele saab alati kindel olla. Seega, lubagem tutvustada üht eriti mõnusat koogikest, mis meeldib vist küll kõikidele. Tegemist on kausikoogiga, milles ohtralt vanillipudingut, banaaniviile ning muud head-paremat. Arvestades, et lähenemas on ka sõbrapäev, siis taoline, alla poole tunni valmiv, koogiretsept kulub vist küll kõikidele ära. Ka Eesti Vabariigi aastapäev on kohe saabumas, seega võib seda kooki ka siis meisterdada!
PS! Kuna tegemist on küpsetamata koogiga, siis ei ole vaja ka ahju sisse lülitada ning elektrit kulutada:)


Sellel koogil on mitmeid boonuseid, kuid kõige toredam on see, et koogi valmistamisse saab väga edukalt kaasata ka lapsi. Kuna see kook valmib kausis, siis pole ohtu, et miskit valesti läheb - see maius püsib kausis ilusti koos nii või teisiti. Samuti on koogikihtide ladumine kaussi kindlasti kõikidele lastele jõukohane ning väikesed kokkajad saavad sellest koogiteost palju rõõmu tunda!

Iseloomustamiseks võib öelda, et selles koogis on kihtidena pisut kaeraküpsistest valmistatud koogipõhja ning meeldivalt palju banaaniviiludest, vahukoore-beseesegust ning vanillipudingust valmistatud täidist. Kasutasin Alma vanillipudingut, sest selle vanilline maitse ja mõnus tekstuur sobib banaanide ja kaeraküpsistega imehästi kokku. Samuti säilib koogi klassikaline ja lihtne olemus, kuid muidugi võib soovi korral proovida ka mõne muu maitsega pudingut! Koogi magusust saad korrigeerida beseetükkidega mis vahukoorega segatult koogikihtidesse läheb. Besee annab head tekstuuri ja õhulisust kogu kausikoogile. Soovi korral võid aga besee kogust suurendada või vähendada.

Kogus: 6-8le
Valmistamisaeg: 25 minutit
Mull: Küpsetamata kook!
Retseptis on kasutatud 1,3 liitrise mahutavusega kaussi

125 g kaeraküpsiseid
kanget kohvi (immutamiseks)
2 banaani
1,5 topsi (ehk ca 350g) vanillipudingut (Alma)
2 dl rõõska koort (35%)
25 g beseed

Võta kauss ning tükelda sellesse 50 g kaeraküpsiseid, immuta neid kergelt kohviga. Seejärel laota küpsistele pooled banaaniviilud (osad viilud pane lõikepoolega vastu kausi äärt). Laota banaanidele pool pudingust. Vahusta koor tugevaks vahuks ning sega juurde beseetükid. Tõsta pool vahukooresegust kaussi ning laota laiali. Korda nüüd tegevust: ülejäänud küpsised, immutamiseks kohv, banaaniviilud, puding ning vahukooresegu. Kaunista ning hoia kook serveerimiseni külmkapis. 

Retsept valmis koostöös Valioga!

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar