25. veebruar 2022

Kana ja riisiga ahjuomlett

See ahjuomlett on üsnagi toitev, mistõttu sobib see lisaks hommikusöögile suurepäraselt ka lõunasöögiks. Ettevalmistused samuti palju aega ei nõua ning enamus ajast kulub hoopis omleti ahjus küpsemisele.
PS! Selle roa puhul saad ideaalselt ära kasutada eelmisest toidukorrast järelejäänud keedetud riisi ning küpsetatud (kana)liha!

Kogus: 4-6
Valmistamisaeg: 45 min

1 sl võid
0,5 sibulat, tükeldatuna
1 paprika, tükeldatuna
175 g keedetud riisi
100 g küpsetatud kanaliha
2 sl tilli, hakituna
50 g riivitud juustu
8 muna
1 dl piima
2 sl hapukoort
soola, pipart

Pane ahjuvormi (17x26cm) 1 sl võid ning tõsta see 180 kraadisesse ahju (pöörõhurežiimile) munasegu valmistamise ajaks.

Kuumuta pannil pisut õli ning prae sibul selles klaasjaks. Poole küpsemise pealt lisa paprikatükid. Sega köögiviljad kokku riisi, tükeldatud kanaliha, tilli ja juustuga. Klopi omavahel segamini munad, piim ja hapukoor, maitsesta soola-pipraga. Vala munasegu riisisegule, sega. Tõsta vorm ahjust, vala sellesse valmistatud segu ning küpseta ahjus 30-40 minutit. Serveeri!


Kommentaare ei ole :

Postita kommentaar

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails