16. detsember 2021

Eriti lihtne lõunasöök: 15 minutiga valmiv maitserohke riisisegadik

Kes meist ei armastaks retsepte, mille tulemusena valmib roog hetkega! Kui Sa otsid eriti lihtsat ja kiiresti valmivat lõunasööki, siis tõenäoliselt on selline toit Teie ees. See on tõesti ääretult maitsev riisiroog, mille teeb eriliseks maitserohke kaste, mis kogu toitu seob. Konkreetse toidu valmistamisel kasutasin lisandina ka tofut, kuid võid sama rooga valmistada ka kala- või linnulihaga. 

See toit valmis pikateralise basmatiriisiga, mis on tuntud oma aromaatsuse ning kerge ja koheva tekstuuriga. Keetmisel ei ole samuti ohtu, et see hetkega liialt pehmeks läheb. Ja sellesse toitu sobib see riisisort nagu valatult ning soovitangi kasutada basmatiriisi erinevates pannisegadikes*

*PS! Minu jaoks tähendab pannisegadik pannil kokku segatud eriti kiiresti valmivat lõunarooga. Enamasti on see suurepärane külmkapitühjendusroog, mis valmib just sellest, mis parasjagu külmkapis olemas on. Ka seda rooga on hea nimetada segadikuks, kuna valmib ilma suurema vaevata ning kuhu võid lisandiks lisada kõike seda, mis külmkapis olemas on!

Kogus: kahele
Valmistamisaeg: 15 minutit
Muu info: ilma lihata!

1,5 dl Risella basmatiriisi
1 väike sibul
150 g tofut
2 küüslauguküünt, hakituna
1-2 sl tšillit, hakituna
1 tl ingverit, hakituna
peotäis basiilikulehti

Kaste:
3 sl austrikastet
1 sl kalakastet
3 sl sojakastet
1 tl mett
2 tl laimist pressitud mahla

Keeda riis soolaga maitsestatud vees valmis, nõruta. Samal ajal haki sibul ning lõika tofu kuubikuteks. Prae pannil minutijagu sibulat koos ülejäänud hakitud komponentidega. Lisa tofukuubikud ning prae sibula pehmenemiseni. Sega kastmeained omavahel.

Lisa pannile keedetud riis ja basiilikulehed, sega läbi ning vala segades juurde kaste. Maitsesta lõplikult ning serveeri!

Retsept valmis koostöös abestore.ee
Retseptis on kasutatud Risella basmatiriisi!


6 kommentaari :

  1. Toidu nimetus on juba väga inspireeriv! Riisisegadik ise oli igati maitserohke ja valmis väga kiiresti, küll aga sai minu jaoks liialt soolane (kuigi söön pigem keskmiselt soolasemat toitu). Kindlasti läheb kordamisele, aga siis pigem proovin varianti, kus riisile keeduvette soola ei lisa.

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Muidugi võib vastavalt enda maitsele kõike kohendada:)

      Kustuta
  2. Meie jaoks ka liiga soolane - keetsin riisi topelt, siis sai lahjemaks.

    VastaKustuta
  3. Küsimus aja kohta - kas see 15 min sisaldab hakkimisi ka või eeldab, et need on juba hakitud jms, et ainult kuumtöötlust?
    Mul reaalselt kulus pea 1h selle peale, olen ikka aeglane hakkija 😬

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Ma keetsin riisi ning sel ajal hakkisin ja ettevalmistasin kõik komponendid valmis:)

      Kustuta

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails