8. november 2021

Maitserohke läätsehautis (dhal)

Kui Sa soovid praeguse (pisut jahedavõitu) hooajaga kõige paremini kohanduda, siis on hea mõte end soojendada mõnusalt tummiste ja toitvate roogadega. Sel puhul on üheks ülimalt maitsvaks ideeks seesama soojendav indiapärane läätsehautis, mis pakatab maitserohkusest ning põnevatest maitsetest. Ka vürtsikust on selles roas veidike, kuid vastavalt oma maitsemeeltele võid seda suurendada või vähendada. Mulle isiklikult meeldib seda hautist süüa niisama hästi pehme lapi leiva või omaküpsetatud saiaga. 

See roog valmib ilma lihata, kui aga oled suurem lihasõber ja ilma selleta ei saa, siis võid hautisesse lisada ka küpsetatud kanaliha. 

PS! Pole üldse hullu, kui ühekorraga seda rooga ei jõua ära süüa – seistes see maitsestub täiendavalt ning on väga maitsev ka järgmisel päeval!

Valmistamisaeg: 30 minutit
Kogus: 4-6
Muu info : ilma lihata!

1 sibul
2 küüslauguküünt
2 sl hakitud ingverijuurt
2 sl võid
1 tl kurkumit
1 tl jahvatatud koriandrit
1 tl vürtsköömneid
1 tl paprikapulbrit
1 tl karripulbrit
0,5-1tl cayenne pipart
250 g punaseid läätsi (Loodusvägi)
0,75 l puljongit
1 purk (kreemjat) kookospiima
1 purk purustatud tomateid

Maitsestamiseks:
soola, pipart, suhkrut, laimimahla

Serveerimiseks:
Kreeka jogurtit, värsket koriandrit, lapi leiba

Haki sibul, küüslauk ja ingver. Sulata pannil või, lisa hakitud komponendid ning kuumuta need pehmeks. Seejärel lisa segades kurkum, koriander, vürtsköömned, paprika- ja karripulber ning cayenne pipar. Kuumuta mõned minutid vürtside maitsete tugevdamiseks. 

Loputa läätsed voolava vee all. Lisa läätsed sibulasegule ning sega kogu pannil olevaga kokku. Kuumuta kiirelt läbi. Vala pannile puljong ning kuumuta ca 8-10 minutit. Segu peab õrnalt podisema, ära lase keema tõusta. Peale hautamist peab puljong olema silmnähtavalt läätsedesse imendunud. Seejärel vala juurde kookospiim. Lisa segades ka purustatud tomatid. Kuumuta keskmisel kuumusel veel 8-10 minutit. Maitsesta lõplikult ning serveeri rooga koos Kreeka jogurti, koriandri ja pehme saiaga.

Retsept valmis koostöös abestore.ee !


8 kommentaari :

  1. Aitäh, tore retsept ja kindlasti teen järgi. Kuna ma olen see, kes retseptides näpuga järge ajab, siis tekkis küsimus, et mis on podisemine kui see pole keemine? Kui juba podiseb, siis on ju juba keema tõusnud? Või on siin mõeldud, et ei tohi suure hooga keeda? Ja miks ei tohi lasta keema tõusta, mis see lõpptulemusele teeb? Aitäh!

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Tere

      Just, see ei tohiks suure hooga keeda, vaid nii, et hauduks. Nii saab lõpptulemusena liha mõnusalt pehmeks:)

      Kustuta
    2. Kas podisema kaane all? Mul 10 minutiga küll vedelikku oluliselt vähemaks ei jäänud...

      Kustuta
    3. Mina kaane all ei hautanud. Kas kõiki komponente läks õigesti? Keetmata läätsed imavad omajagu vedelikku sisse, nii et segu peab ikka paksenema:)

      Kustuta
  2. Kas puljongit mitte liiga vähe ei ole? Ehk peaks olema 0,75l?:)

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Tervitus!

      Jaaa, mitte dl, vaid hoopis 0,75l :)

      Tänud!

      Kustuta
  3. Ülimaitsev ja kiirelt valmiv roog. Tavaliselt seisab mul läätsepakk kapis ja kohe ei tule seda tuhinat peale, et midagi neist valmistada. See toit on aga nii maitsekas, et teeks teinekordki. Selles sombuses novembrikuus mõnus roog nautimiseks.

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Suured tänud tagasiside eest! Minul samad mõtted - praegusesse hooaega sobib see roog imehästi:)

      Kustuta

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails