15. november 2021

Kõrvitsasai

Kõrvitsasaiaretsept jõudis nüüd ka blogisse. Olen seda saia teinud üsna tihti, eriti sügisel, siis kui kõrvitsate hooaeg surub kuhjaga peale kuldkollaseid vilju. Seega, kui sul on veel mõni kõrvits üle või peidab sügavkülm endas kõrvitsapüreed, siis seda saia soovitan ma kindlasti küpsetada!


Mitmele: 1 sai
Valmistamisaeg: 1 tund + kõrvitsa röstimisaeg
Soovitus: Võid kasutada ka külmutatud kõrvitsapüreed!

200-250 g kõrvitsat (puhastatud kogus)
3 sl õli (kõrvitsa röstimiseks)
540 g nisujahu
2 tl soola
2 tl suhkrut
2 tl (kuhjaga) kuivpärmi
3,5 dl käesooja vett
2 sl õli

Valmista kõrvitsapüree, selle võid juba eelmisel päeval valmis teha! Selleks rösti kõrvitsakuubikuid, mis kergelt üle piserdatud õliga 220 kraadi juures ca 20 min ehk kuni pehmenemiseni. Seejärel püreesta kõrvits 2 dl sooja veega.

Sega kuivained omavahel. Lisa kõrvitsapüree, ülejäänud vesi ja õli ning sõtku tainas ühtlaseks. Kergita tainast 50 kraadises ahjus 30 minutit (või seni, kuni tainas on silmnähtavalt kerkinud). Sõtku tainas läbi ning tõsta see võiga määritud keeksivormi. Tee sõrmedega saiatainasse mõned augud ning küpseta 200 kraadi juures 30 minutit.


Kommentaare ei ole :

Postita kommentaar

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails