15. november 2021

Kõrvitsasai

Kõrvitsasaiaretsept jõudis nüüd ka blogisse. Olen seda saia teinud üsna tihti, eriti sügisel, siis kui kõrvitsate hooaeg surub kuhjaga peale kuldkollaseid vilju. Seega, kui sul on veel mõni kõrvits üle või peidab sügavkülm endas kõrvitsapüreed, siis seda saia soovitan ma kindlasti küpsetada!


Mitmele: 1 sai
Valmistamisaeg: 1 tund + kõrvitsa röstimisaeg
Soovitus: Võid kasutada ka külmutatud kõrvitsapüreed!

200-250 g kõrvitsat (puhastatud kogus)
3 sl õli (kõrvitsa röstimiseks)
540 g nisujahu
2 tl soola
2 tl suhkrut
2 tl (kuhjaga) kuivpärmi
3,5 dl käesooja vett
2 sl õli

Valmista kõrvitsapüree, selle võid juba eelmisel päeval valmis teha! Selleks rösti kõrvitsakuubikuid, mis kergelt üle piserdatud õliga 220 kraadi juures ca 20 min ehk kuni pehmenemiseni. Seejärel püreesta kõrvits 2 dl sooja veega.

Sega kuivained omavahel. Lisa kõrvitsapüree, ülejäänud vesi ja õli ning sõtku tainas ühtlaseks. Kergita tainast 50 kraadises ahjus 30 minutit (või seni, kuni tainas on silmnähtavalt kerkinud). Sõtku tainas läbi ning tõsta see võiga määritud keeksivormi. Tee sõrmedega saiatainasse mõned augud ning küpseta 200 kraadi juures 30 minutit.


2 kommentaari :

  1. Mul ei tulnud see sai maitsev välja, jäi selline plönn... Ehk jäi tainas liialt vedel.

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Ma olen seda saia teinud korduvalt ja ei ole juhtunud, et tainas vedel jäi. Äkki oli kõrvitsapüree liialt vedel või läks kogustega miskit valesti?

      Kustuta

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails