30. september 2021

Mutiaugukook ehk banaani-vahukoorekook

Mul on suur rõõm teatada, et eile pärjati Tallinna Toidumessil minu koogiraamat "Minu magus köök. Koogid - lihtsad ja küpsetamata" tiitliga Aasta Kokaraamat 2021. See on nii äge, kui sinu enda tehtud raamatuke sellise tunnustuse pälvib. Kolmas trükk on veel raamatupoodides müügil ning selle leiab nii Apollo kui ka Rahva Raamat raamatupoodidest. Ka Suur Eesti Raamatuklubis on minu koogiraamat müügil.

Võidu puhul on igati sobiv pakkuda kooki. Sellele toidublogile kohaselt pakun kooki virtuaalselt. See-eest on aga tegemist ühe äärmiselt lihtsa, mahlase ja maitsva koogiga, mis nimest lähtudes on pisut muttide tekitatud mullakuhjade sarnane. See retsept ilmus sel kevadel ajakirjas Naisteleht, kus ma köögitoimetajana töötan. Jagasin seda retsepti suve alguses ka oma instagramis, kuid kohe kindlasti väärib see lihtne koogike kohta ka siin blogis. Seega soovin rohkelt magusaid elamusi ja ahvatlevaid maitseelamusi!

Tainas:
75 g toasooja võid
125 g suhkrut
150 g nisujahu
1 tl küpsetuspulbrit
3 sl naturaalset kakaopulbrit
2 muna
75 ml piima
2 sl hapukoort

Kate:
1-2 banaani
2 dl rõõska koort (35%)
200 g toasooja toorjuustu
3 sl tuhksuhkrut
1 tl vanillisuhkrut


Taina valmistamiseks pane kõik komponendid järgemööda kaussi ning sega ühtlaseks tainaks. Tõsta tainas võiga määritud lahtikäivasse koogivormi (Ø22-24cm) ning silu pealt ühtlaseks. Küpseta 170 kraadi juures 30-40 minutit. Lase koogil täielikult jahtuda.

Tõsta jahtunud kook tagasi vormi, tee koogile sisse auk ning uurista lusikaga koogisisu välja. Viiluta banaan(id) ning täida nendega eelnevalt tekitatud auk.

Katte valmistamiseks vahusta koor tugevaks vahuks. Sega toorjuust kausis lahti ning lisa segades suhkrud. Seejärel sega ettevaatlikult juurde vahustatud koor. Kata kook vahukooreseguga, tekitades koogile kaarja kuhja. Eelnevalt väljakaabitud koogisisu murenda käte vahel peenikeseks puruks ning kata sellega kook. Tõsta maius külmkappi tahenema vähemalt 3 tunniks. 

 Üks pildike eilsest: Aasta Kokaraamat 2021. Foto: Tallinna Toidumess


3 kommentaari :

  1. Aitäh imehea retsepti eest. Mehel täna 50 sünnipäev, seega tegin mutiaugukoogi ja teie võileivatordi. Juurde foccacia saia ilusa looduspildiga nn foccacia art (punasest sibulast saab imeilusaid kellukesi saia peale).
    Aitäh oma heade retseptide eest ja eelkõige armastuse eest toidu vastu

    VastaKustuta

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails