25. august 2021

Tõeliselt kreemjas juustukook

Ma pikka juttu ei tee, sest see tõeliselt kreemjas ja maitsev juustukook ootab valmistamist. Selle juustukoogi lisaboonuseks on veel eriti lihtne valmistamisviis. Tõsi, enne söömist tuleb koogil lasta veel külmkapis täielikult taheneda üle öö, kuid ütlen ausalt, et lõpptulemus on seda ootamist väärt. Kindlasti ära külmkapis seismisprotsessi vahele jäta, kuna nii saavutab juustukook selle õige tekstuuri ja olemuse! Samas on see jällegi hea, kui saad näiteks pidulauale koogi varakult valmis teha ... nii ei pea viimasel hetkel koogi pärast ju muretsema:) Magusaid koogielamusi!


Mitmele: ca 10 koogiviilu

150 g Digestive küpsist
50 g võid

Täidis:
200 g suhkrut
2 tl maisitärklist
800 g toorjuustu, toasooja
2 tl sidrunist riivitud koort
4 muna
1 dl vahukoort

Kate:
50 g tumedat šokolaadi

Kuumuta ahi 200 kraadini. Põhja valmistamiseks peenesta küpsised peeneks puruks. Sulata või, lisa küpsisepuru ning sega ühtlaseks. Suru segu küpsetuspaberiga kaetud lahtikäiva koogivormi (Ø20cm) põhjale. Eelnevalt määri vormi ääred võiga. 

Sega kokku suhkur ja tärklis ning lisa segades toorjuustule. Lisa segades ülejäänud ained. Tõsta täidis koogivormi. 

Vähenda ahjutemperatuur koheselt 200 kraadilt 150le ning küpseta kooki 1 tund ja 30 minutit, seejärel lase suletud ahjuuksega koogil veel seista umbes tunnike. Seejärel lase koogile täielikult taheneda külmkapis üle öö. 

Vahetult enne serveerimist sulata šokolaad ning kata sellega koogi ääred ja ülemine osa. 


20 kommentaari :

  1. Kas see šokilaad peal jääb pehmeks ehk lõigatavaks? Või peaks teda sulatama vahukoorega ikka?

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Mina panin katteks lihtsalt šokolaadi, kuna määrin seda peale tõeliselt õhukese kihina (et see juustukooki ennast varjutamaei jääks), siis vahukoort ei ole vaja. Õhukese kihina pannes ei sega see lõikamist. Kui aga juba paksem šokolaadikiht peeale määrida, siis peaks tõesti vahukoort lisama. Samas ma ei soovitaks šokolaadiga liialdada, kuna see tõesti hakkaks varjutama juustukooki ennast:)

      Kustuta
  2. Kas tavalise toorjuustu vôib asendada ka mascarponega?

    VastaKustuta
  3. Kook läks ahju ja on kindlasti imeline. Aga kuna see ei ole esimene kord, kui kook soovitatud vormi ära ei mahu, siis küsin, kas Sul on eriti kõrged vormid? Kui ma selle oleksin 20cm vormi pannud, oleks vähemalt kolmandik sealt välja jäänud.

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Äkki tõesti on kõrgemad? Samas tegemist täiesti tavalise koogivormiga. Kook jääb üsna kõrge ning vorm täitub peaaegu kogu täidisega (mõni cm jääb puudu). Kuna kook väga palju ei kerki küpsemisel, siis püsib mul täidis ilusti vormis.

      Kustuta
  4. Kas maisitärklise asemel võib ka kartulitärklist panna?

    VastaKustuta
  5. Kas vahukoor tuleb ilma vahustamata lisada segule?

    VastaKustuta
  6. Kui seda kooki teha 26cm vormis, siis kuidas arvestada koguseid?

    VastaKustuta
  7. Kas segada võib mikseriga, et toorjuustu struktuuri ära ei rikuks, tundub kuigi lihtsam nii munad ka kenasti ära segada. Ja kas šokolaadi võib ka enne peale panna, nt eelmine õhtul?

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Pigem soovitan segada lusikaga, nii jääb selle koogi lõpptulemus kreemjam. Mikser kipub jah seda tekstuuri muutma. Šokolaadi võib peale panna siis, kui kook on jahtunud:)

      Kustuta
  8. Huvitav, kas šokolaadi peale pekaanipähklid sobiksid?

    VastaKustuta
  9. Kas muna tuleb lihtsalt segada toorjuustu hulka või eelnevalt vahustada? Kas toorjuust peaks olema toasoe?

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Toorjuust peab kindlasti olema toasoe (see retseptis olemas), kuna muidu ei segune see ülejäänud täidisega nii lihtsasti ära. Muna vahustama eelnevalt ei pea, lihtsalt segada ülejäänud ainetega kokku!

      Kustuta
  10. Aga kui teha 24 cm vormiga mis siis korrus kui 26 puhul 1.7 on

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Tere! Sellisel juhul tuleb kogused korrutada 1,4ga :)

      Kustuta

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails