30. august 2021

Maailma lihtsaim hommikusöök - Kreeka jogurt kaerahelveste, õunamahla ja meega!

Olen ise üsna tihti hommikusöögiks või niisama maiustamiseks teinud seda lihtsat ja kiiret jogurtisegadikku kaerahelveste, õunamahla ja meega. See on oma olemuselt lihtne, aga tekitab see-eest pidevalt kerget sõltuvust. Selle maiuse tekstuuriga saad ise mängida - kui soovid vedelamat ja pehmemat hommikusööki, siis serveeri seda koheselt peale valmistamist. Kui soovid aga tihkemat konsistentsi, siis lase maiusel vähemalt tunnike seista ning maitseid koguda. Samuti võid selle valmis teha eelneval päeval, et see siis külmkapis üle öö maitsestuks ja valmiks.

Mitmele: 2-3
Valmistamisaeg: 5 minutit

200 g Kreeka jogurtit
1 dl õunamahla
100 g kaerahelbeid
2 sl soolapähkleid, hakituna
2 tl pehmet mett
meelepäraseid marju

Sega jogurt ja õunamahl, lisa segades kaerahelbed (võid need eelnevalt röstida) ja 1 sl soolapähkleid. Lase segul pakseneda tunnike või söö koheselt. Serveerimiseks jaota segu kaussidesse, raputa peale ülejäänud pähklid, mesi ning marjad.



25. august 2021

Tõeliselt kreemjas juustukook

Ma pikka juttu ei tee, sest see tõeliselt kreemjas ja maitsev juustukook ootab valmistamist. Selle juustukoogi lisaboonuseks on veel eriti lihtne valmistamisviis. Tõsi, enne söömist tuleb koogil lasta veel külmkapis täielikult taheneda üle öö, kuid ütlen ausalt, et lõpptulemus on seda ootamist väärt. Kindlasti ära külmkapis seismisprotsessi vahele jäta, kuna nii saavutab juustukook selle õige tekstuuri ja olemuse! Samas on see jällegi hea, kui saad näiteks pidulauale koogi varakult valmis teha ... nii ei pea viimasel hetkel koogi pärast ju muretsema:) Magusaid koogielamusi!


Mitmele: ca 10 koogiviilu

150 g Digestive küpsist
50 g võid

Täidis:
200 g suhkrut
2 tl maisitärklist
800 g toorjuustu, toasooja
2 tl sidrunist riivitud koort
4 muna
1 dl vahukoort

Kate:
50 g tumedat šokolaadi

Kuumuta ahi 200 kraadini. Põhja valmistamiseks peenesta küpsised peeneks puruks. Sulata või, lisa küpsisepuru ning sega ühtlaseks. Suru segu küpsetuspaberiga kaetud lahtikäiva koogivormi (Ø20cm) põhjale. Eelnevalt määri vormi ääred võiga. 

Sega kokku suhkur ja tärklis ning lisa segades toorjuustule. Lisa segades ülejäänud ained. Tõsta täidis koogivormi. 

Vähenda ahjutemperatuur koheselt 200 kraadilt 150le ning küpseta kooki 1 tund ja 30 minutit, seejärel lase suletud ahjuuksega koogil veel seista umbes tunnike. Seejärel lase koogile täielikult taheneda külmkapis üle öö. 

Vahetult enne serveerimist sulata šokolaad ning kata sellega koogi ääred ja ülemine osa. 

17. august 2021

Need võrratud kilekotikurgid

Minu suvise aja lemmikud on kindlasti kilekotikurgid. Nii, et kui on kurgihooaeg, siis soovitan kindlasti neidsamu kurke katsetada. Valmivad lihtsalt ning maitsevad võrratult!


1 kg väikeseid kurke
1 sl meresoola
1 tl suhkrut
1 tl köömneid (soovi korral)
5 viilutatud küüslauguküünt
kimp tilli (koos vartega)
peotäis mustasõstralehti

Leota kurke külmas vees umbes tunnike. Tõsta kilekotti meresool, suhkur, köömned, viilutatud küüslauguküüned, katki murtud till ja rebitud mustasõstralehed. Lõika vees leotatud kurkidel mõlemad otsad ära ja tõsta need kilekotti. Raputa kotti, et kõik komponendid omavahel kokku puutuks. Seo kilekott kinni ja lase kurkidel külmkapis maitsestuda üle öö.

8. august 2021

Laisa inimese "ekleerid" toorjuustukreemiga!

Kui Savoiard küpsistest rääkida, siis esmalt tuleb nende küpsistega kohe mõtteisse kreemjas Tiramisu. Seal on need küpsised asendamatud! Kui jätta see itaaliapärane maius aga seekord kõrvale, siis tegelikult saab neidsamu küpsiseid väga nutikalt ka teistest magustoitudes ja kookides kasutada. Seetõttu jagan Teiega üht vägagi lihtsat ideed, mis sobib eriti hästi valmistamiseks just siis, kui koogiteoks üleliia aega ei ole. 

Saagem tuttavaks – toorjuustukreemiga laisa inimese "ekleerid", milles keedutainas küpsetatud ümbris on asendatud Savoiard küpsistega. Pole see õige ekleer, kuid mahlase ja maitsva koogikese mõõdu annab välja kohe kindlasti. Suvisel hooajal lisa täienduseks värskeid marju, talvisel hooajal nirista aga peale soolakaramelli või tummist šokolaadiglasuuri. Olgem ausad – need koogikesed valmivad ääretult lühikese ajaga ja pean tunnistama, et need on parimad ja kõige värskema väljanägemisega just valmistamispäeval. Seega, kui Sul õhtul külalised tulemas, siis tee need kindlasti valmis valmistamispäeval. Õnneks ei võta see koogitegu üleliia aega!

Kogus: 7-10 ekleeri
Valmistamisaeg: 20 minutit
Muu info: Kreemi võid varem valmis teha ning tõsta külmkappi tahenema.
PS! Vaata ka retseptivideot nende valmistamisest minu instagramist!

250 g toasooja toorjuustu
50 g tuhksuhkrut
poole sidruni mahl
14-20 tk Savoiard küpsist
marju (kaunistamiseks)

Immutamiseks:
kanget kohvi
1-2 sl rummi või brändit (soovi korral)

Sega omavahel toorjuust ja tuhksuhkur, lisa segades sidrunimahl. Kasta küpsised (suhkruse poolega) poolenisti kohvi-alkoholisegusse. Kata pooled küpsised toorjuustuseguga. Tõsta peale ülejäänud immutatud küpsised ning kata ka need toorjuustuseguga. Kaunista koogikesed marjadega ning hoia neid serveerimiseni külmkapis. 

Retsept valmis koostöös abestore.ee
Retseptis kasutatud küpsiste link: Vicenzovo