5. aprill 2021

Kohupiimatäidisega vaarakud

Sotšnikud ehk vaarakud on ulmeliselt head, kus magusa ja maitserohke kohupiimatäidise ümber on pehmet küpsist meenutav tainas. Need küpsetised on nostalgilised, olemuselt üsna lihtsa maitsega, aga see-eest väga erilised. Valmistamine ei nõua samuti keerukat tehnikat!

PS! Pildijadana samm-sammult retsepti leiate minu instagramist!

Valmistamiseaeg: 1 tund
Kogus: 9 tk

Tainas:
200 g nisujahu
0,5 tl soodat
50 g suhkrut
0,25 tl soola
1 muna
2 sl hapukoort
50 g toasooja võid

Täidis:
50 g toasooja võid
3 sl suhkrut
1 tl vanillisuhkrut
400 g kohupiima
3 sl nisujahu
0,5 munakollased

Määrimiseks:
0,5 muna
 

Taina valmistamiseks sega kuivained omavahel. Lisa muna ja hapukoor ning sega lusikaga ühtlasemaks. Seejärel lisa või ning sõtku tainas ühtlaseks. Tõsta valminud tainapall külmkappi tahenema 30 minutiks (veel parem 1 tunniks).

Täidise valmistamiseks sega toasoe või suhkrutega vahule. Lisa segades kohupiim ning seejärel jahu. Klopi muna kausis lahti ning sega pool sellest kohupiimatäidisesse. Ülejäänud lahtiklopitud muna jääb hiljem küpsetiste määrimiseks. Külmkapis seisnud tainas rulli jahusel pinnal õhemaks. Kui tainas tainarulli külge haakub, lisa tainale pisut jahu (1-2 sl). Oluline on, et tainas tänu jahule üleliia kummiseks ei läheks. 

Otsi välja sobiv klaas või pokaal, mille läbimõõt on ca 10-12 cm ning vormi selle abil tainast välja ümmargused kettad. Valminud tainast saad teha umbes 9 tainaketast. Tõsta ketaste ühele poolele kohupiimatäidist. Täidisega ära pigem koonerda, sest vaarakud peavad sisaldama mõnusalt täidist. Püüa tõsta katmata taina pool täidisele. Rohke täidise tõttu on seda pisut raske teha, kuid lihtsustamiseks võid katmata tainapoole sõrmedega suuremaks suruda, et see lihtsamini üle kohupiimakuhja ulatuks! Suru kahvliga tainaotsad omavahel kokku. Kohupiim võib küll vahelt pisut välja pressida, kuid sellest ei ole hullu. See näitab lihtsalt, et täidist on meeldivalt palju piruka sees.Tõsta pirukad küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile ning määri eelnevalt kõrvale pandud lahtiklopitud munaga. Küpseta vaarakuid 220 kraadi juures 12-15 minutit!


4 kommentaari :

  1. Tere!
    Mul jääb veidike arusaamatuks, et millist kogupiima peaks siin kasutama?

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Tere! Kasutada tuleks seda kandilises pakis kohupiima. Kindlasti mitte kasutada kohupiimapastat:)

      Kustuta
  2. Tere! Kas kasutasite täistera nisujahu v6i tavalist valget? :) vaarakud on imelised t6esti. Niihea meel, et selle retsepti leidsin..kindlasti proovin ära peagi.

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Tere,

      Olen vaarakute tegemisel kasutanud tavalist nisujahu. Soovi korral võib aga selle asendada täisteranisujahuga. Kui täisteranisujahuga on soov teha, siis ise soovitan asendada pool tavalise nisujahukogusest täisteranisujahuga:)

      Kustuta

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails