10. veebruar 2021

Kreemine riisipuding šokolaadikastme ja kirsikompotiga

Riisipuding on lihtne, aga see-eest eriti maitsev magustoit. Selles on tibake nostalgiat, omamoodi kodutunnet ning kuhjaga kõige paremaid maitseid. Õige riisipuding on kreemjas ning maitserohke. Ja veelgi parem, kui sellele on lisatud meelepäraseid lisandeid. Seetõttu on seesama riisipuding maitsvatest ja omavahel kokkusobivatest lisanditest tulvil. Seda riisipudingut täiustab maitsev kirsikompott ning magus šokolaadikaste, mis muudab lõpptulemusena selle magustoidu tõeliselt rikkalikuks.

Selles retseptis on kasutusel risotoriis, tänu millele on juba pool teed käidud, et valminult oleks puding mõnusalt kreemjas ja kleepuv. Seega eelista kindlasti võimalusel seda! Lisaks on soovitav segada valmimise lõpul riisisegusse juurde munakollane, mis omakorda kreemjat tekstuuri täiustab. Ja pea meeles – riisipudingu valmimiseks võta aega – nii on lõpptulemus parim!

Kogus:
4-5 (serveerides väikestest purkidest/pokaalidest)
2-3 (serveerides suuremaid portsjone kausist)
Valmistamisaeg: 50-60 minutit
Muu info: gluteenivaba

5 dl piima
1,5 dl Risella risotoriisi
0,5 tl soola
1 munakollane
2-3 sl suhkrut
1 tl vanillisuhkrut
0,5 dl rõõska koort (35%)
paar näpuotsatäit kaneeli

Kirsikaste:
2 dl kirsikompoti vedelikku
150 g kirsikompoti kirsse
2 sl suhkrut
1 tl maisitärklist
2 sl külma vett

Šokolaadikaste:
0,5 dl (50ml) rõõska koort (35%)
25 g piimašokolaadi või tumedat šokolaadi või After Eight šokolaadi

Valmista riisipuding: selleks pane piim koos riisi ja soolaga potti ning lase sel keema tõusta. Seejärel lase madalal kuumusel kaane all vaikselt podiseda 40-45 minutit (vahepeal võid lisada täiendavalt piima, kui kogu vedelik on aurustunud). Seejärel sega munakollane suhkrutega ning lisa koor. Sega segu riisipudingule, lisa ka kaneel. Kuumuta segades pudingut veel paar minutit. Maitsesta lõplikult.
Pudingu valmimise ajal valmista lisandid. Kastme valmistamiseks pane kompotivedelik koos kirsside ja suhkruga potti ning lase keema tõusta. Sega omavahel tärklis ja vesi ning lisa segades kirsisegule. Kuumuta paksenemiseni ja tõsta potti tulelt.

Šokolaadikastme jaoks kuumuta koor keemiseni, lisa šokolaaditükid ning lase neil sulada. Sega kaste ühtlaseks.

Jaota riisipuding kaussidesse/purkidesse, lisa šokolaadikaste ja kirsikompott ning serveeri!

Retsept valmis koostöös Risellaga!


Kommentaare ei ole :

Postita kommentaar

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails