22. detsember 2020

Šokolaadi-kinoakook (gluteenivaba)!

Kohe kindlasti on see üks teistmoodi koogike, sest nisujahu asendab selles küpsetises hoopis keedetud kinoa, mis sobib kasutamiseks lisaks soolastele roogadele ka magustoitudes! Sellele koogile annab kinoa tekstuuri ning tummisust!


Tegemist on üsnagi lihtsasti valmiva koogikesega, mida saab vastavalt oma maitsemeeltele parajaks timmida. Kui soovid võid koogitainast rikastada veel pähklite, martsipani, sukaadi, kommitükkide, riivitud apelsinikoore või muu meelepärasega! Kohe kindlasti ärge unustage meisterdada koogile šokolaadist katet, sest kookospiimast valmistatud glasuur on tõeliselt maitsev ning täiendab kooki imeliselt. Antud retseptist tuleb glasuuri omajagu, seega saad selle soovi korral ka koogi vahele määrida või siis serveerida kõrvale juhuks, kui keegi suurem šokolaadisõber kipub olema! Muidugi võid alati teha ka glasuurist pool kogusest lihtsalt koogi katmiseks ... aga olgem ausad - šokolaadine vahekiht on tegelikult ju ka mõnus!

Kogus: 10-12le
Valmistamisaeg: 20 minutit + küpsemisaeg
Muu info: gluteenivaba

150 g keetmata kinoad
vett (kinoa keetmiseks)
4 muna
50 ml (mandli)piima
175 g võid, sulatatuna
100 g šokolaadi (tumedat šokolaadi või piimašokolaadi)
125 g pruuni suhkrut
50 g naturaalset kakaopulbrit
1 tl vanillisuhkrut
1 tl küpsetuspulbrit
0,5 tl soodat
0,25 tl soola
50 g valget šokolaadi, hakituna


Glasuur:
150 g kreemjat kookospiima
150 g šokolaadi (kasutasin 75 g piimašokolaadi ja 75 g tumedat šokolaadi)

Loputa kinoa hoolikalt voolava vee all ning keeda see valmis: selleks pane 150 g kinoad ja 300 ml vett potti ning keeda kaskmisel kuumusel ca 10 minutit. Selleks ajaks peaks vedelik enam-vähem imendunud olema. Tõsta pott pliidilt ning lase kaane all kinoal paisuda veel umbes 7-10 minutit (kinoa peab vee endasse tõmbama ning see ei tohi jääda vesine). Lase kinoal jahtuda!

Kannmikserit või blenderit kasutades aja munad piimaga vahule. Sulata või koos šokolaaditükkidega vesivannil ning lisa saadud segu koos keedetud kinoaga munavahule. Mikserda kõik ühtlaseks seguks. Sega ülejäänud ained omavahel ning lisa sellele segades muna-kinoasegu. Sega ühtlaseks. Tõsta tainas küpsetuspaberiga kaetud vormi (Ø20-22cm) ning küpseta kooki 175 kraadi juures pöördõhurežiimil 35-45 minutit. Seejärel jäta kook avatud ahjuuksega veel järelküpsema.

Glasuuri valmistamiseks sulata šokolaaditükid vesivannil. Kuumuta kookospiim ning lisa segades sulatatud šokolaadile. Sega ühtlaseks ning tõsta glasuur koogile ning soovi korral lisa ka küpsetisele vahekihiks! Serveeri!

 Retsept valmis koostöös Risellaga!


3 kommentaari :

  1. Millises pakendis on kreemjas kookospiim?Kord ostsin purgi,sees oli tahke ollus.

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Ma kasutan tetrapakendis Santa Maria kookospiima. Allolevat kahte soovitan. Selle koogi tegemise kasutasin esimest varianti ning kasutasin võimalikult paksu osa kookospiimast, mis pakendis oli (eelnevalt segamini ei raputanud pakendit):
      https://www.santamariaworld.com/ee/tooted/kookospiim-original-250-ml/
      https://www.santamariaworld.com/ee/tooted/kookoskreem-250ml/

      Kustuta

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails