6. november 2020

Rullbiskviit kohupiima-martsipanitäidisega

Kes meist ei armastaks rullbiskviiti – see on oma olemuselt lihtne, ohtra maitsva täidisega ning parajalt nostalgiline. Ja tegelikkuses on ka selle valmistamine lihtne, sest kui kord oled rullbiskviiditeo ette võtnud, siis veendud selles ka ise! Seesugune küpsetis sobib imeliselt valmistamiseks argipäeval, kuid ka mõne erilisema sündmuse tähistamiseks!

Kogus: 10 tk
Valmistamisaeg: 30 min + küpsemis- ja tahenemisaeg

Tainas:
3 muna
1,5 dl suhkrut
1 dl jahu
1 dl kartulijahu
1 tl küpsetuspulbrit

Täidis:
200 ml (1 väike pk) vahukoort
200 g toasooja toorjuustu
200 g kohupiimapastat
2 tl suhkrut
2 tl vanillikastmepulbrit
100 g maasikamoosi (Põltsamaa)
50 g martsipani

Taina valmistamiseks mikserda munad suhkruga kohevaks vahuks. Lisa munavahule omavahel segatud kuivained ning sega ettevaatlikult segunemiseni. Kalla tainas küpsetuspaberiga vooderdatud ahjuplaadile (näiteks 26 x 37 cm) ja küpseta 200°C juures umbes 10-14 minutit, kuni küpsetis on kuldpruun.

Biskviidi küpsemise ajal valmista täidis. Vahusta koor tugevaks vahuks. Teises kausis sega lahti toorjuust, lisa kohupiimapasta ja suhkur ning seejärel lisa hulka vahukoor. Kõige viimasena lisa segades kreemile vanillikastmepulber.

Kummuta valminud biskviit kergelt tuhksuhkruga kaetud küpsetuspaberile. Võta vormi põhjas olnud küpsetuspaber ettevaatlikult ära, niisuta biskviiti pealt kergelt veega ning tõsta biskviidile põhjas olnud küpsetuspaber. Jäta jahtuma ca 5 minutiks.

Seejärel nirista biskviidile moos ning määri see laiali. Laota peale valmistatud täidis ning määri see samuti ühtlaselt laiali. Tõsta peale martsipanitükid. Nüüd keera biskviit lühemast servast ettevaatlikult rulli, kasutades all oleva küpsetuspaberi abi rulli keeramiseks.

Tõsta kook külmkappi maitsestuma ja tahenema vähemalt 6 tunniks! Vahetult enne serveerimist kaunista rullbiskviit tuhksuhkruga, nirista peale sulatatud šokolaadi või kata kook marjade vms!

 
 
Retsept valmis koostöös Põltsamaaga, kelle toodetest kasutasin maasikamoosi koogi täidises!

3 kommentaari :

  1. Kas kõik täidise koostisosade kogused õiged? Mul jäi seda ligi 200 g üle ja oleks tegelikult veel vähem pidanud sinna vahele toppima :D

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Tere,
      Jah, täidisekogused on nii, nagu olema peavad. Äkki oli rullbiskviit küpsetatud väiksemas vormis, nii et seetõttu läks täidist vähem?

      Kustuta
    2. Kusjuures jaa, võis täitsa nii olla, sest ma üldse ei mõõtnud, vaid määrisin tunde järgi taina plaadile laiali. Aga ülejäänud kreemist sai järgmine päev vastlakuklid tehtud, nii et kõik hästi :D

      Kustuta

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails