1. september 2020

Eriti lihtsad juustupätsid ning suupistekandik!

Kooliaeg on taas saabumas ning selle tähistamiseks panin kokku ühe eriti põneva, aga see-eest lihtsa suupistekandiku. Seda on hea pakkuda tervituseks külaliste saabumisel. Tegelikult võid seesuguse kandiku kokku panna meelepärasteks komponentidest, aga üks näidis on seesugune. Miskit keerulist siin ei ole, isegi kandikul olevad juustupätsid valmivad ülimalt kerge vaevaga! Need juustupätsid said minu lemmikuks kevadel, kui koroona tõttu oli poodi minek limiteeritud. Seesugused küpsetasid asendasid saia hästi (vahest liigagi hästi) ning mis peamine - need ei sisalda ka pärmi, mis samuti kevadel tihti poodidest otsas oli. Ühesõnaga on need väga head küpsetised, mida eriti lihtne valmistada, kuid see-eest maitsevad tõeliselt hästi! Võimalusel valmista need pätsikesed vahetult enne serveerimist, siis on need veel serveerimisel ahjusoojad!


Suupistekandikule panin Põltsamaa särtsukurki, adžikasalatit, herneid, valgehallitusjuustu, suhkruherneid, viinamarju, kirsstomateid, pähkleid ja neidsamu juustupätse.

Kogus: 8 tk
Valmistamisaeg: 5 min + küpsemisaeg

125 g speltanisujahu
1 tl küpsetuspulbrit
näpuotsatäis soola
125 g riivitud juustu
125 g piima


Sega kuivained omavahel, lisa ülejäänud ained ning sega ühtlaseks. Tõsta tainas võiga määritud muffinipanni 8 auku. Küpseta 180 kraadi juures 25-30 minutit.

PS! Soovi korral võid tainasse lisada ka 0,5 tl kuivatatud ürte!



Retsept valmis koostöös Põltsamaaga!

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar