14. august 2020

Maapähklivõi-vaarikasaiad

Saiakesi on alati hea küpsetada, sest lõpptulemus on igakord nii maitsev! Seekord pakun keerusaiasid, mis täidetud maapähklivõi ja vaarikamoosiga. Pole saladus, et soolaka maapähklivõi ja magusa moosi kooslus on kiiduväärselt hea ning ka nendes keerusaiades saavad mõlemad komponendid ilusti särada. Pakuvad kuhjaga maitseelamusi ning väärilist kaaslast tassikese kohvi või tee kõrvale!


Valmistamisaeg: 25 minutit
Mitmele: 8-9 keerusaia

500 g külmutatud pärmi-lehttainast
50 g võid
25 g pruuni suhkrut
125 g maapähklivõid
0,25 tl kaneeli
3-4 sl vaarikamoosi (Põltsamaa)
25 g soolapähkleid

Peale:
sulatatud valget šokolaadi
hakitud soolapähkleid

Lase tainal sulada, võimalusel kasuta juba valmisrullitud tainast! Täidise jaoks sulata või, lisa segades juurde pruun suhkur ning tõsta pliidilt. Seejärel lisa maapähklivõi ja kaneel ning sega ühtlaseks.

Laota tainas laiali ning määri sellele maapähklivõitäidis, seejärel määri peale vaarikamoos. Haki soolapähklid ning raputa tainale. Nüüd keera tainas ettevaatlikult lühemast küljest rulli ning lõika 8-9 viiluks. Laota rullid lõikepool all küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile ning suru rullid pisut lamedamaks. Seejärel küpseta 180 kraadi juures 15-20 minutit.

Valminud saiakestel lase pisut jahtuda ning nirista seejärel üle sulatatud šokolaadi ja hakitud pähklitega. 

 Retsept valmis koostöös Põltsamaaga!

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar