23. juuli 2020

Imelised mandlisaiad - lihtne kodune retsept!

See retsept on inspireeritud imelistest mandli-croissant´idest, kus täidiseks maitsev mandlikreem ning katteks mandlilaaste. Samad maitsvad lood on nendesamade mandlisaiakestega, ainult et sarvesaiakeste asemel on kasutatud täiesti tavalist saia. Siin retseptis saadki nutikalt ära kasutada kappi seismajäänud kõvema saia. Kui seda ei juhtu olema, siis loomulikult meisterda need maiused valmis värskest saiast, sest ma soovitan kindlasti seda retsepti proovida! Olen juba mitu korda neid saiakesi teinud ning need on lihtsalt niiiiii head!


Mind ajendas seda retsepti meisterdama Fazer Eesti, kes on oma kodukale üles riputanud ühe ägeda menüüplaneerija, mille saad välja printida ning sellele kirja panna kogu nädala menüü. Nii on söögitegemisega vähem muret, samuti vähendad poes käike, emotsioonoste ning toiduraiskamist. Ja tegelikult on kogu nädala menüüd ju tore valmis mõelda - sellesse saad kaasata kogu pere! 
Lisaks leiad planeerija juurest ka retseptid ja nutikad nipid, kuidas toiduraiskamist vähendada. Kindlasti on kõikidel oma kavalad nipid olemas, kuid alustuseks ja meeldetuletamiseks on need soovitused planeerija juures igati kasulikud! Kel huvi, siis minge piiluge siia: Nädalamenüü planeerija. Kes aga retseptist on huvitatud, siis see alljärgnevalt.

Kogus: 6-7 mandlisaia
Valmistamiseaeg: 30 minutit

6-7 saiaviilu
mandlilaaste


Mandlikreem:
50 g toasooja võid
50 g suhkrut
1 tl vanillisuhkrut
50 g mandlijahu
1 muna
näpuotsatäis soola

Siirup:
100 g pruuni suhkrut
50 g vett
1-2 sl sidrunist pressitud mahla


Kreemi valmistamiseks sega või suhkrute ja mandlijahuga ühtlaseks, lisa ülejäänud ained. Sega ühtlaseks. Siirupi valmistamiseks vala potti suhkur ja vesi ning kuumuta keskmisel kuumusel suhkru sulamiseni. Seejärel lisa maitseks sidrunimahla.

Määri saiaviilude mõlemad pooled kokku siirupiga ning tõsta need seejärel küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile. Määri peale mandlikreem ning raputa peale mandlilaastud. Küpseta saiakesi ahjus 175 kraadi juures 20-25 minutit. Kaunista ja serveeri!


Postitus sündis koostöös Fazer Eestiga.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar