30. juuli 2020

Eriti mõnus salat pirnikastmega

Kui oled suur salatisõber, siis soovitan seda postitust edasi lugeda... ja kui Sulle meeldivad teistmoodi salatid, siis samuti jätka selle postituse lugemist! 
Tegelikult on selle retseptipostituse staariks pirnikaste ehk siis pirnivinegrett, mis sobitub erinevate värskete salatite kastmeks ideaalselt. See kaste on kergelt magus, samas õrnalt hapukas, nagu sedasorti vinegrettkastmed ikka. Seetõttu saad seda mugavalt lisada mistahes salatitele! Mina meisterdasin valmis ühe ilmatuma maitsva salati prosciuttost, virsikutest, mozzarellast ja pähklitest, mis võis praetud Gruusia leivale nii hästi sobituvad!

Muideks, selle kastme meisterdasin ma valmis Salvesti uuest tootest. Nimelt on nende tootevalikusse lisandunud 100% ökoloogilistest puuviljadest valmistatud püreed, millele ei ole lisatud suhkruid ega säilitusaineid. Hetkel on valikus mangopüree ja pirnipüree ning viimasega sellesama kastme valmis meisterdasingi. Mangopüree on samuti imehea ning olen seda kasutanud kookide ja koduste jäätiste meisterdamisel!

Kogus: 3-le (kastmest jagub mitmeks korraks)
Valmistamisaeg: 15 minutit

Pirnivinegrett:
100 g pirnipüreed (Salvest)
75 g oliiviõli
1-2 sl mahedat sinepit
1-2 sl valge veini äädikat
25 g sinihallitusjuustu
soola, pipart


Salat:
1 Gruusia leib (sul läheb sellest vaja pool)
2 sl võid
salatilehti
4-5 viilu prosciuttot
100 g mozzarellat
1 virsik
1 sl Kreeka pähkleid, hakituna
pipart, oliiviõli


Vinegreti valmistamiseks pane kõik ained kaussi ning püreesta ühtlaseks massiks. Vajadusel maitsesta ja täienda maitseid!

Lõika Gruusia leib horisontaalselt pooleks. Määri lõikepool võiga ning prae pannil kuldseks. Praetud lõikepool kata salatilehtedega, lisa peale väiksemaks rebitud prosciutto-viilud, mozzarella ning sektoriteks lõigatud virsik. Raputa üle pähklite, pipra ja oliiviõliga. Kõige lõpuks nirista salat üle pirnikastmega. Serveeri koheselt!



Postitus valmis koostöös Salvestiga!

Kommentaare ei ole :

Postita kommentaar

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails