3. juuni 2020

Kihiline rabarberikook vanillikreemiga

Rabarber on minu arvates täiesti imeline tooraine ning sellest valmistatud koogid on alati nii head. Olgu tegemist siis lihtsa kodukoogiga või pisut pidulikuma maiusega. Rabarber sobitub kõigiga, lisades hapukust, mahlasust ning täiustades tekstuuri! Selle tõestuseks on ka seesama kihiline koogike, mille koogikihtidesse rabarberit lisasin. Ja teate mis, see kelmikas rabarber lisas koogile iseloomu, särtsu ning tekitas vanillikreemiga suurepäraseid maitsemänge. Hapukas rabarber sobis koogikihtidesse imeliselt, vastandudes magusa kreemiga. Seega on rabarber selles küpsetises lausa kohustuslik ning ei soovitaks seda asendada miski muuga, kui vaid õunahooajal proovida seda kooki parajalt hapukate õuntega! Ma pean tunnistama, et selle koogi valmistamine üleliia keerukas ei ole ning ebameeldivalt palju aega samuti ei nõua, sest suurema osa tööst peab tegema ära hoopis ahi. Seega, kui on tulemas mõni tore tähtpäev, siis miks mitte meisterdada sedasama koogikest peolauale!


Koogikihid:
4 dl nisujahu
2 tl küpsetuspulbrit
2,5 dl suhkrut
3 sl tumedat kakaopulbrit
3 muna
250 g hapukoort



Rabarberisegu:
450g rabarbereid

ca 2 sl suhkrut
0,5 tl kaneeli

Kreem:
2 dl vahukoort
300 g hapukoort
50 g vanillikastmepulbrit
75 g suhkrut


50 hakitud soolapähkleid (vahele)
piima (koogikihtide immutamiseks)


Koogikihtide valmistamiseks sega kuivained omavahel, lisa munad ja hapukoor ning sega ühtlaseks tainaks. Koori ja tükelda rabarberid, sega suhkru ja kaneeliga ning lisa segades tainasse. Tõsta 1/3 tainast küpsetuspaberiga kaetud koogivormi (20cm) ning küpseta 175 kraadi juures 25-35 minutit. Küpseta järgemööda ka ülejäänud 2 koogikihti. Lase neil korralikult jahtuda.

Kreemi valmistamiseks vahusta koor tugevaks vahuks. Lisa segades hapukoor. Seejärel lisa vanillikastmepulber ja suhkur. 

Ehita kook koogivormi: immuta esimene jahtunud koogikiht kergelt piimaga, tõsta sellele täidis ning raputa üle poole koguse soolapähklitega. Kata teise koogikihiga, immuta piimaga ning tõsta samuti peale täidis (arvesta pisut täidist ka koogi katmiseks) ja järelejäänud soolapähklid. Seejärel tõsta peale viimane koogikiht, immuta ning määri peale pisut täidist. Lase koogil jahedas maitsestuda vähemalt paar tundi (kuni üleöö). Kaunista meelepäraselt ning serveeri!


Kommentaare ei ole :

Postita kommentaar

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails