14. mai 2020

Mahlane ja kodune rabarberikook

See kook on oma olemuselt kõige klassikalisema maitse ja tekstuuriga omasuguste rabarberikookide seas. Ehk siis, kui soovid meisterdada hästi lihtsat kooki, kus uhkete kreemide, täidiste ja muude etteastetega katsetatud ei ole, siis see kook on just see õige järeleproovimiseks. Valmib hästi kiirelt ning maitseb minu arvates alati kõikidele.

Ühe soovitusena soovitan oma äranägemise järgi lisada suhkrut rabarberikookidele: kogus oleneb sellest, kui hapuka olemusega kooki soovid. Mina lisasin 2 sl suhkrut, mis jättis koogi kergelt hapukaks. Pakkusin seda küpsetist vaniljepudinguga. Muidugi sobib see niisama söömiseks või siis maiustamiseks koos jäätise või vanillikastmega!



150 g toasooja võid
150 g suhkrut
2 muna
100 g kohupiimapastat või hapukoort
200 g nisujahu
2 tl küpsetuspulbrit
näpuotsatäis soola


Rabarber:
500 g rabarberit
ca 2 sl suhkrut
0,5 tl kaneeli


Sega toasoe või suhkruga. Lisa segades munad, seejärel lisa kohupiimapasta ja omavahel segatud kuivained. Koori ja tükelda rabarberivarred ning sega need kokku suhkru ja kaneeliga. Lisa rabarberitükid segades tainale. Tõsta tainas küpsetuspaberiga kaetud  koogivormi (22-24cm) põhjale. Küpseta kooki 180 kraadi juures 40-50 minutit.


4 kommentaari :

  1. Kas segamine tähendab vahustamist? :) Mõnes retseptis on vahetegemine oluline, kas ka siin?

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Tere, Siin on mõeldud segamist lusikaga. Ei vahustanud! Oluline on, et või oleks kindlasti toasoe:)

      Kustuta
  2. Autor on selle kommentaari eemaldanud.

    VastaKustuta
  3. Väga super kook. Sai veel mandlilaastudega glasuur ka peale tehtud.
    Tuli ahjust välja(ca 30min tagasi), 20 min jahtus/tahenes....ja otsa ta juba saigi. Tass köömneteed kõrvale ja nauding missugune.
    Tuleb vist homme uus teha. :P

    VastaKustuta

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails