14. aprill 2020

Üllatav banaanikeeks, sooduskood ning vihje auhinnaloosile!

Jagan üht mõnusat banaanikeeksi retsepti, mis üllatab mitmel põhjusel. Esmalt sisaldab see küpsetis lehmakomme, mis süües toredat äratundmisrõõmu tekitavad. Lisaks on selle keeksi valmistamine nii lihtne, kuid lõpptulemusena valmib isuäratav maius. Kusjuures, nagu sedasorti küpsetiste puhul ikka, siis see küpsetis muutub seistes aina mahlasemaks. Seega on see keeks saavutanud oma maitse tipphetke nii umbes teisel- kolmandal päeval. Seda muidugi juhul, kui hoiad keeksi ilusti toidukilesse pakituna, et see toatemperatuuril üleliigselt ei kuivaks.


Lehmakommidena olid mul kasutusel Skriveru lehmakommid. Need maitsevad täpselt nii, nagu väiksena lehmakomme mäletan - on seest voolavalt pehmed, piisavalt magusad ning niiiii karamellised. Skriveru ei piirdu ainult klassikaliste lehmakommiga, vaid on täiendanud oma tootevalikut erinevate maitsetega: rummi-rosina, pähkli, soola-karamelli, rabarberi, rabarberikoogi, riivleiva-jõhvika, vahukommi, cappuccino, mustasõstra. Kõlab ju vahvalt? Ühesõnaga, kui Sul tekkis mõte komme proovida, siis skriveru.com e-poes on võimalik osta komme -20% soodsamalt. Seda juhul, kui kasutad ostu tegemisel sooduskoodi ragnevark Soodustust saab kogu magusavalikule ning kood kehtib kuni emadepäevani (10.05.2020)!

Kes aga tunnevad, et neil on loosiõnne, siis need võivad osaleda minu instagrami kontol toimuvas loosimängus, kus 3 võitjat saavad endale kotitäie Skriveru komme! Mine uuri täpsemalt järele: Instagrami auhinnamäng.

Nüüd aga retsepti juurde ning nagu ikka #püsikodus!

100 g toasooja võid
75 g suhkrut

2 muna
300 g nisujahu
2 tl küpsetuspulbrit
0,5 tl kaneeli
0,5 tl soola
150 g lehmakomme

(võid lisada ka hakitud pähkleid ca 4 sl)
100 g hapukoort
2 suurt banaani


Vahusta või suhkruga, lisa segades munad. Sega kuivained omavahel. Tükelda lehmakommid ning lisa need segades jahule. Kui kasutad lisaks pähkleid, siis lisa ka need. Püreesta 1 banaan. Lisa või-munasegule kuivained, hapukoor ja püreestatud banaan ning sega ühtlaseks tainaks. Tõsta tainas küpsetuspaberiga vooderdatud keeksivormi. Lõika banaan horisontaalselt pooleks ning tõsta banaanipoolikud keeksile kõige peale. Ära väga tugevasti neid tainasse suru! Küpseta 170 kraadi juures 70-80 minutit.


4 kommentaari :

  1. Tegin seda keeksi eile, lehmakommid olid kapis ajaga kivikõvaks moondunud, panin siis erinevaid šokolaadikomme :D Tainas tuli keeksi kohta üllatavalt paks, veidi meenutas isegi pärmitainast, aga kuna su retseptid alati toimivad, siis ei hakanud improviseerima (suuutsu rohkem panin hapukoort) :D Õhtul lõikan lahti, saab seni kiles maitsestuda :)

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Selle keeksiga on ju nii, et mida kauem seisab (2-3 päeva), seda mahlasemaks muutub:) Kusjuures, lehmakommid säilitavad oma pehmuse, kui need sügavkülma paned, siis ei muutu seistes kõvaks!

      Kustuta
  2. Nonii, sügavkülmas oli mul 4 keskmist banaani ja panin need kõik ära :P Hapukoort lisasin sutsu (nii 20 g) rohkem ja tegin hoopis muffinitena, viimases kolmandikus tõstsin temperatuuri 200ni, et pealt veidi kuldsemaks läheks - oh kui head nätsked ja mahlased said mmmm. Imeline kooslus! Muidu mulle küpsetatud banaani maitse väga ei meeldi, aga siin on küll väga hea :)

    VastaKustuta

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails