10. aprill 2020

Lihtsasti valmivad pavlovad

Miskipärast tundub pavlova paljudele keeruka ettevõtmisena, kuigi tegelikult on tegemist väga lihtsasti valmiva koogiga. Kogu valmistamisprotsess on tõeliselt lühike ning ahjukuumus teeb ju selle kõige tähtsama töö ära. Pavlovaid olen ma valmistanud küllaltki tihti ning igakord täidan ma need vastavalt maitsemeeltele - kord lihtsalt vahukoorega, kord mõne põnevama täidisega ning  tihtipeale lisan ka miskit hapukat või miskit muud head kõige esimese kihina pavlova põhjale. Vastavalt oludele valmis seekord aga minul nö karantiiniaja pavlova ehk siis kreemina sai kookidele täidiseks see, mida kodus parasjagu külmkapis leidumas oli. Nii saidki minu pisikesed pavlovad endale katteks kohupiima-toorjuustukreemi koos purustatud marjaseguga. Seda viimast on mul sügavkülmas veel omajagu. Terved marjad on mul jäägitult otsa saanud ning neid ei olnud isegi kaunistamiseks, seega tulid appi Domino küpsised, mis tegelikult pavlovatel heaks kaaslaseks. Kui Sa nüüd oma külmkappi vaatad, siis võid samamoodi ühe mõnusa kreemi sobivatest ainetest kokku segada. Põhjaretsepti ma muuta ei soovita, minul on see toiminud pikka aega ning retsept toimib alati hästi:)



Valmistamisaeg: 15 minutit + küpsemisaeg
Kogus: 6 pisikest pavlova kooki

2 munavalget
näpuotsatäis soola
125 g suhkrut
0,5 tl maisitärklist
1 tl vanillisuhkrut
1 tl sidrunist pressitud mahla


Täidis:
100g toorjuustu (Mascarpone või Philadelphia)
200 g kohupiimapastat
1 tl vanillisuhkrut
ca 1 sl sidrunist pressitud mahla
suhkrut

Lisaks:
šokolaadi- või vaniljepudingut
hapukamat moosi või marju
Domino küpsiseid


Kuumuta ahi 160 kraadini. Vahusta munad soolaga tugevaks vahuks. Vahustamist jätkates lisa jaohaaval juurde suhkur. Vahusta, kuni saad tugevate tippudega läikiva vahu. Lõpeta vahustamine ning lisa ülejäänud ained. Seejärel vahusta segu veel umbes 10 sekundit ainete segunemiseks. Munavalgetainas on õigesti valmistatud, kui see koos potiga ümber keerates anumast välja ei valgu ning püsib liikumatuna! Tõsta küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile 6 munavalgevahu pätsikest. Vormi nii, et koogi ääred jääksid pisut kõrgemad kui keskkoht. Nii on mugav küpsenud koogile hiljem täidist lisada!

Pane koogid ahju ning alanda kuumust koheselt 110 kraadini. Lase kookidel küpseda 1 tund. Seejärel lülita ahi välja ning lase koogil ahjus (suletud ahjuuksega) järelküpseda umbes tunnike. Koogid peavad olema seest pehmed, aga pealt krõbedad! Lase koogipõhjadel täielikult jahtuda!

Täidise jaoks sega kõik komponendid omavahel. Suhkrut lisa vastavalt maitsemeeltele, kuid jälgi, et seda liialt palju ei saaks, sest koogipõhjad on juba omajagu magusad!

Tõsta pavlovate põhjale umbes 1 sl pudingut, lisa täidis ning tõsta peale moos või siis kahvliga kergelt purustatud marjad. Kaunista meelepäraselt, mina lisasin poolitatud Domino küpsiseid.

18 kommentaari :

  1. Tere Ragne. Sooviks väga seda retsepti täna proovida, aga kodus pole sidrunit. Kas võin seda sidrunhappega asendada? Kui jah, siis mis koguses?

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Ma nii vabandan vastuse viibimise pärast. Pigem soovitan kasutada väike sorts valgeveiniäädikat.

      Kustuta
  2. Tere Ragne! Kas Pavlovat peaks küpsetama pöördõhuga või tavalise ülevalt-alt küpsetusrežiimiga?

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Mina kasutan tavalist ülevalt-alt režiimi ning soovitan Pavlovate valmistamisel seda kasutada:)

      PS! Igaks juhuks mainin, et retseptis on mul alati öeldud, kui kasutan pöördõhurežiimi. Juhul aga, kui seda märget ei ole, siis on kasutusel tavaline ülevalt-alt režiim:)

      Kustuta
  3. Millega maisitärklist asendada? Pole võtta seda kusagilt 😞

    VastaKustuta
  4. Kas koogid võib valmis teha ka 24 h enne serveerimist? Kui jah, siis kuidas neid säilitada tuleks?

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Ikka võib valmis teha. Neid peaks hoidma õhukindlalt suletud anumas, toatemperatuuril:)

      Kustuta
  5. Tere Ragne! Mul tulevad koogikesed liialt pruunid ja ahjust välja võttes nätsad. Beseetordi puhul on täpselt selline nagu peab aga neid pavlovaid ei saa kuidagi õigeks. Küpsetan ja toimetan täpselt retsepti järgi. Olen kasutanud nii tavalist suhkrut kui ka tuhksuhkrut. Ei tea kohe milles asi.

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Tere

      Pavlovaid soovitan kindlasti teha tavalise terasuhkruga. Kui liialt pruunid on siis soovitan alandada temperatuuri 10-20 kraadi võrra ning jälgida küpsemisel, kuidas pavlovad toimivad. Kas nätskeks jäävad pavlovad kogu ulatuses (ei oska paremat sõnastust leida)? Seest peavadki pavlovad jääma sellised pehmemad ja kindlasti mitte läbi küpsenud:)

      Kustuta
    2. Tere jälle! Ma suvi otsa katsetasin ja no ei õnnestu enam. Olen enne teinud korduvalt ja kohe mitte ei saa aru milles asi 😁 Jäävad pealt sellised kleepuvad, niisked ja pehmed, muidu olnud ikka krõbedad ja seest pehmed nagu peab!

      Kustuta
    3. Tere

      Kas küpsetusrežiim on sama (täiesti tavaline ülalt-alt kuumutus)?

      Kustuta
  6. Tere Ragne, kui tahta küpsetuspaberile ringid ette joonistada, siis milline oleks nende koogikeste läbimõõt ja paksus nii umbkaudu. Ma pole päris elus ühtegi pisi-pavlovat näinud...:)

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Soovitan taina jagada lihtsalt silma järgi 5-6ks ning siis panna pannile kuhjakesed. Ma pakun, et läbimõõt on ca 8-10 cm :)

      Kustuta
  7. Tere. Mul küpsevad üle täpselt retsepti järgi tehes. Kas alandada temperatuuri või vähendada aega? Aitäh

    VastaKustuta
  8. Tegin ka! Super! Lapsed kommenteerisid "räigelt head"! Kreemiks kasutasin vahukoort ja laimi-sidruni kreemi, kaunistasin maasikate-mustikatega.

    VastaKustuta
    Vastused
    1. No see on ju ainult kiitus küpsetajale :) Nii tore!

      Kustuta

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails