28. aprill 2020

Brownie küpsised

Nende brownie küpsistega on nüüd nii - kui Sulle meeldib šokolaad ning armastad küpsiseid ja brownie´t, siis see retsept on midagi Sulle! Selles küpsetises on need kaks maiust maitsvalt kokku saanud - need on mõnusalt pehmed, kuid kergelt krõbedama ümbrisega. Kõige maitsvamad on need loomulikult valmistamise päeval, siis on need küpsised täiesti värsked ning šokolaadine sisu ei ole veel korralikult tahenenud! 
Tegelikult algas mul nende küpsiste valmistamine eile täiesti juhuslikult. Mul jäi nimelt üle pisut šokolaadi, seega tundus küpsetamine väga hea idee. Ka minu instagramis äratasid need küpsised palju tähelepanu, nii et retsept on nüüd ilusti siin! Enne veel, kui retsepti sukeldute, siis pean mainima, et ärge kindlasti unustage valminud küpsistele peale jahvatada meresoola, sest kergelt soolakas nüanss sobib nende šokolaadiste küpsetistega imeliselt!


Kogus: 11 küpsist
Valmistamisaeg: 20 minutit

50 g nisujahu
1 sl naturaalset kakaopulbrit
0,5 tl küpsetuspulbrit
näpuotsatäis soola
100 g tumedat šokolaadi (70%)
30 g võid
1 muna
40 g suhkrut
40-50 g šokolaaditükke (kasutasin piimašokolaadi)

meresoola (peale raputamiseks)

Sega retsepti 4 esimest komponenti omavahel. Pane potti tükeldatud tume šokolaad ja või ning sulata vesivannil ühtlaseks. Vahusta muna suhkruga heledaks vahuks. Lisa šokolaadisegu ettevaatlikult segades kuivainetele, seejärel lisa ka munavaht. Sega ühtlaseks ning kõige viimasena lisa tainasse tükeldatud (piima)šokolaaditükid. Sega nii vähe kui võimalik! Tõsta tainas kohe peale valmimist lusika abil* küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile ning küpseta 175 kraadi juures 8-10 minutit. Raputa valminud küpsistele peale meresoola ning lase pisut jahtuda enne söömist!

*Ma ei silunud tainakuhjakesi ahjuplaadil lamedamaks, vaid need sulasid ise küpsedes sobivaks. Sain sellest kogusest 11 küpsist!


Kommentaare ei ole :

Postita kommentaar

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails