19. detsember 2019

Piparkoogitiramisu!

Jõulud lähenevad välgukiirusel ning üsna õige aeg on jagada siin blogis üht pühadekooki. See on tiramisu, mis ahvatleb oma kreemisuse, aga ka lihtsa valmistusviisiga. Pühadekoogiks võib seda kooki kohe kindlasti pidada, sest maiustajad leiavad süües koogist üles ka piparkoogimeki. 
Selle retsepti võib leida ka Coop kauplustest, täpsemalt retseptilehtedelt, mis asuvad toiduriiulite läheduses. Kogu selle aasta võis minu retsepte seal kohata ning ka uuel aastal jätkan sama hooga, seega tasub kindlasti uudistama minna! 
Nii ongi detsembrikuus Coop kauplustes retseptistaariks seesama tiramisu, sobides hästi jõuluaega, kuid samuti valmistamiseks mõnel teisel ajal. Lihtsalt jäta piparkoogimaitseaine lisamata ning nii saadki seda pakkuda ka kevadel, suvel, sügisel. Praegu aga mõnusat jõuluaega ja toredat koogitegu!


Kogus: 8 koogiviilu
Valmistamisaeg: 15 minutit + üleöö tahenemiseks

200 g Savoiard küpsiseid

Niisutamiseks:
1,5 dl kanget kohvi
1 sl Amaretto likööri või brändit


Kreem:
1 dl pruuni suhkrut
500 g mascarpone toorjuustu, toasooja
1 tl vanillisuhkrut
0,75-1 tl piparkoogimaitseainet
3 munakollast
50 g piparkooke
1,5 dl vahukoort


Peale:
naturaalset kakaopulbrit


Kreemi valmistamiseks jahvata pruun suhkur peenemaks. Seejärel sega omavahel toorjuust, suhkrud, piparkoogimaitseaine ja munakollased. Peenesta piparkoogid väiksemateks tükkideks ning lisa segades kreemile, väldi ülesegamist! Vahusta koor tugevaks vahuks ning sega õrnalt ülejäänud segu hulka. Kasta korraks küpsised kohvi-likööri segusse ja laota kausi või koogivormi põhjale pooled küpsised. Määri peale pool kreemist ning tee nii veel üks kiht. Seejärel lase koogil külmkapis maitsestuda üleöö. Vahetult enne serveerimist, puista koogile peale kakaopulber.  

Retsept valmis koostöös ettevõttega Coop ning see kook ilutseb ka retseptilehtedel, mis on leitavad Coop kauplustest üle Eesti!

4 kommentaari :

  1. Jaa tiramisu mu lemmik!! Jõuludeks ideaalne mõte

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Selle koogi võib kusjuures ju päev või isegi kaks päeva varem valmis teha. Nii ei jookse kogu söögitegemine ühele ajale kokku:)

      Kustuta
  2. Sel aastal tuleb vist tegemisele! Aga millega Amarettot asendada, et lapsed ka maitsta saaksid?

    VastaKustuta

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails