26. november 2019

Muredad köömneküpsised

Kuigi detsembrini on veel pisut aega, siis juba mõned nädalad koguvad siin blogis populaarsust erinevad jõuluteemalised retseptid, olgu selleks siis piparkoogid, trühvlid, jõulukoogid või toekas ahjupraad. Seetõttu tuleb ka ennast vaikselt jõululainele sättida! Ja seepärast võib siin nüüd kuni aasta lõpuni kohata erinevaid retsepte, mis sobilikud eriti hästi valmistamiseks jõuluajal. Alustame küpsistest. Esimese laari piparkooke meisterdasime lapsega juba mõni aeg tagasi - nii mõnus on lihtsalt tainast rullida, seda pisut (või veidi rohkem) maitsta ning siis jõulumekiga tainast vormida välja meelepärased kujud. Kogu protsessi vältel täitub tuba nii mõnusa jõuluhõnguga, et juba seepärast tasub neid jõuluküpsiseid meisterdada. Kes aga piparkookide söömisest ei hooli ning sooviksid selle asemel meisterdada hoopis miskit soolast, siis nendele küpsisesõpradele pakun ma välja needsamad köömneküpsised. Need küpsised said imemaitsvad - nii krõbedad ja muredad, mis lihtsalt sulasid suus! Teen neid lähiajal uuesti ning soovitan ka Sinulgi proovida.


125 g nisujahu
50 g (peene jahvatusega) odrajahu
näpuotsatäis soola
1 tl (triiki) suhkrut
2 tl köömneid
1 sl toasooja võid
100 g majoneesi*
1 muna


Sega kuivained omavahel, lisa ülejäänud ained ning sõtku ühtlaseks tainaks. Hoia tainast külmkapis 30 min. Seejärel rulli tainas jahusel pinnal õhukeseks ning vormi välja küpsised. Tõsta ahjuplaadile ning küpseta pöördõhurežiimil 200kraadi juures 12-15 min.

*Kasutasin Hellmann ´si majoneesi, mis on mõnusalt tihke ja kreemjas.

2 kommentaari :

  1. Kas odrajahu asemel võib muu jahu ka olla?

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Tere,

      Ma ei ole proovinud ja katsetanud, aga kindlasti saab. Odrajahu kogus on siin retseptis suhteliselt väike ning vajalik tekstuuri tekitamiseks! Seega muud jahud peaksid sobima samuti:)

      Kustuta

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails