16. oktoober 2019

Võrratult karamelline lehmakommidega õunakook

Olgugi, et sain täna maakodust mitu suurt kotitäit täiesti suurepäraseid õunu, siis tegelikult hakkab see tore õunahooaeg ikkagi vaikselt lõpule jõudma. Minul on erinevad õunahoidised juba valmis, mõned õunakoogid veel teha ning siis ongi kõik! Tegelikult mõtestan end vaikselt juba jõuluaja lainele, sest köögitoimetajana pean lihtsalt pisut ajas edasi rändama. Naistelehe köögirubriigis on juba uuel kuul mõned põnevad rubriigid lisandumas ning seetõttu on tegemist ja toimetamist üsnagi palju. Ja kuna sel hooajal kattuvad ka pühad ajakirja ilmumisaegadega, siis on tegelikult kiire aeg tulemas, sest artiklite jaoks on vaja köögis väga palju toimetada ja pildistada! Enne seda kiiret aega, aga võtan pisut aja maha, luban endale tassike head kohvi ning tükike veel paremat kooki. Ja kuna õunu veel on, siis selleks koogiks on kindlasti õunakook! Soovitan Teilegi meisterdada miskit magusat, näiteks sedasama karamellist õunakooki, kus lisaks õuntele näitavad koogis võimu ka lehmakommid. See on hea kook ning maitsjad tituleerisid seda tiitliga "Maitseb nagu toskakook". Jah, selle koogiga võib julgelt jooni tõmmata, seega, kui teate, kuidas maitseb toskakook, siis ehk aimate ka selle koogi mekki:)



Mitmele: 12 viilu
Valmistamisaeg: 1 tund

1 muna
1 dl õli
1 dl pruuni suhkrut
2 dl nisujahu
1 tl küpsetuspulbrit
1 tl vanillisuhkrut
1 tl kaneeli
näpuotsatäis soola


Täidis:
600 g hapukaid õunu
200 g lehmakomme



Kate:
75 g nisujahu
50 g mandlilaaste
paar näpuotsatäit soola
1 tl pruuni suhkrut
75 g võid 


Vahusta muna õliga, lisa vahustamist jätkates suhkur. Seejärel lisa, lusikaga segades, juurde omavahel segatud kuivained. Määri tainas küpsetuspaberiga kaetud koogivormi (Ø22-24 cm). 

Koori ja tükelda õunad ning aseta need koos lehmakommitükkidega koogivormi. Katte valmistamiseks sega kuivained omavahel, lisa või ning näpi purutaoliseks massiks. Tõsta purukate koogivormi ning küpseta alumisel siinil 170 kraadises ahjus 40-50 min.

4 kommentaari :

  1. Tehtud ja proovitud. Oli super ja lapsed ka kiitsid.
    Põhjas kasutasin pruuni suhkru asemel tumedat muscovadot.
    Pealmine puru kiht kokku segades küll puru ei meenutanud vaid selline rullitav mass, aga peale küpsemist oli mõnus krõbe.

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Seda on tore kuulda, et retsept sobis ning eriti suur rõõm selle üle, et lapsed kiitsid:)

      Kustuta
  2. See kook läheb ka meie pere lemmikkookide varamusse. Väga maitsev! Meeli Tartust

    VastaKustuta

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails