23. oktoober 2019

Tatrajahuküpsised maapähklivõi-toorjuustukreemiga

On aeg jagada üht küpsiseretsepti. Miks? Sellepärast, et on sügis ning jahedal hooajal lihtsalt peab end millegi heaga kostitama. Sel korral on selleks heaks asjaks küpsised. Need küpsised ei ole kohe kindlasti tavalised, sest küpsisetaina valmistamisel on ühe komponendina kasutatud ka majoneesi. Viimane ei anna neile magusatele küpsistele ebameeldivat maitset, vaid ikka vastupidi - see täiustab lõpptulemust parema tekstuuri saavutamiseks. Kui soovid, siis võid küpsiseid valminult niisama süüa, kui tahad aga pisut uhkemate küpsistega uhkeldada, siis pista kahe küpsise vahele täidiseks maapähklivõist ja toorjuustust valmistatud kreem. Uskuge mind, see lihtne kreem teeb need küpsised veelgi võluvamaks!


Kogus: ca 30 küpsisepoolikut, kokku umbes 15 kreemitäidisega küpsist
Valmistamisaeg: 10 min + 15 min küpsemiseks + jahtumisaeg

75 g toasooja võid
50 g majoneesi
100 g pruuni suhkrut
2 sl naturaalset kakaopulbrit
2 muna
250 g toortatrajahu
1 tl küpsetuspulbrit
1 tl vanillisuhkrut


Kreemi:
75 g toasooja toorjuustu
75 g toasooja võid
75 g maapähklivõid
1-2 sl tuhksuhkrut


Vahusta omavahel või, majonees ning suhkur. Klopi hulka munad. Sega kuivained omavahel ning lisa segades ülejäänud küpsisemassile. Tõsta tainas külmkappi tahenema 10 minutiks. Seejärel keeruta tainast käte vahel pisikesed pallikesed (ca 30 tükki). Tõsta need ahjuplaadile, suru käega kergelt lamedamaks ning küpseta ahjus 175 kraadi juures 15 minutit. Lase küpsistel täielikult jahtuda!

Sega kreemi komponendid omavahel ühtlaseks ning kata sellega pooled jahtunud küpsised. Seejärel kata teise küpsisega!



Tähelepanekud:
Lisan veel, et kasutasin Philadelphia toorjuustu, mis on mõnusalt mahe, kuid samas nii kreemjas, et sobib maapähklivõikreemi valmistamiseks väga hästi. Majoneesina kasutasin aga Hellmann´si majoneesi, mis oma paksu ja nö rammusa tekstuuri tõttu sobib sellesse küpsisetainasse nagu valatult!

Postitus sündis koostöös Hellmann´s Eestiga.

4 kommentaari:

  1. Teen juba teist korda neid lastega koos. Need maitsevad väga hästi ka ilma kreemita. Kiirelt valmis. Aitäh retsepti eest ☺

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Nii tore! Tänud tagasiside eest:)Tõepoolest on need mõnusad ka niisama, ilma kreemita. Samuti võib retseptis antud kreemi asendada mõne muu meelepärase kreemi või moosiga!

      Kustuta
  2. Kas toortatrajahu võib asendada speltanisu või kaerajahuga?

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Ikka võib! Kogust peab jooksvalt jälgima, aga tainas peab jääma mõnusalt vormitav;)

      Kustuta