31. oktoober 2019

Eriti hea saiavorm õuntega

Kas olete valmis üheks eriti maitsvaks saiavormiks, mis võiks vabalt kandideerida ka koogitiitlile? Peab tunnistama, et kui ma üle pika aja taas saiavormi tegin, siis tuli see välja lihtsalt uskumatult hea - justkui oleks tegemist koogiga, ainult et biskviidi asemel laiutavad vormis hoopis saiatükid. Kui Te nüüd uurite, et mis selle saiavormi nii heaks teeb, siis on need lihtsalt pisikesed nipid, kus igavast saiavormist saab tõeline kaunitar! Neid nippe ei jäta ma saladuseks ning jagan neid heameelega ka kõigi teistega. Seega oled lahkelt oodatud seda postitust edasi lugema:)

  • Kasuta sobiva suurusega koogivormi – kindlasti ei tohiks see olla üleliia suur, sest vastasel juhul ei jää lõpptulemusena antud küpsetis nii mahlane.
  • Varu aega ning lase vormis saiaviiludel kindlasti toorjuustusegus liguneda. Nii imbuvad saiad ilusti läbi ning ei küpse üle ega muutu ka kuivaks.
  • Kui tavaliselt soovitatakse saiavormi tegemisel kasutada ära kõvaksläinud sai, siis selle retsepti puhul soovitan kasutada ikkagi värsket saia!
  • Selle saiavormi tegemisel kasutasin Fazeri Brioche saia, mis on hästi õhuline ja võine. Sedasorti tekstuuriga sai aitab kindlasti parema lõpptulemuse saavutamisele kaasa.
Ja siit see nüüd tuleb - retsept, mille järgi valmis minu üks viimase aja mõnusamaid saiavorme! See peletab sügisese väsimuse, teeb maitsemeeltele pai ning on suurepärane kaaslane nii tee kui ka kohvi kõrvale. Kusjuures, see saiavorm on hea soojalt, kuid väga maitsev amps ka jahtunult! 


Mitmele: 6 
Valmistamisaeg: 30-40 minutit

225 g (Fazeri brioche) röstsaia 
2 õuna
2 muna

50 g pruuni suhkrut

1 tl vanillisuhkrut

100 ml (1dl) vahukoort

200 g toasooja toorjuustu (näiteks Philadelphia või Mascarpone)


Lisaks:
1 sl võid (vormi määrimiseks)
2 sl mandlilaaste
(peale)

Määri vorm võiga. Lõika saiaviilud neljaks ning laota need pikuti vormi. Koori ja tükelda õunad ning lisa need vormi saiaviilude vahele. Sega ülejäänud ained omavahel ning vala vormi saiaviiludele ning nende vahele. Lase vormil maitsestuda külmkapis 20-30 minutit. Seejärel raputa peale mandlilaastud ning küpseta pöördõhurežiimil 180 kraadi juures 20-30 minutit. Kaunista saiavorm soovi korral marjade ning nirista üle šokolaadiga. Paku küpsetist külma piimaga!


Postitus sündis koostöös Fazer Eestiga

6 kommentaari:

  1. Tere, kui suure läbimõõduga vormi kasutasite selle retsepti puhul :)?

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Mul ei ole hetkel pildil olevat vormi käepärast, millesse selle saiavormi tegin, aga see vorm ei ole väga suur. Selline tüüpiline ahjuvormi suurus:)

      Kustuta
  2. Tere. Kas saiade ligunemine võib kesta ka üle öö või siis vettivad need liiga läbi? Mugav oleks juba õhtul valmis teha ning hommikul vaid küpsetada.

    VastaKustuta
  3. Mis suuruses see vorm siis ikkagi peaks olema? :D Ja kui kõrget oleks vaja?

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Soovitan kasutada kõige klassikalisema suurusega koogivormi, mis ei oleks liialt suur (näiteks 21x29cm) Kõrgus ei ole oluline, lihtsalt ei tohiks olla liialt madalate äärtega, 5-7 cm on täiesti sobiv.

      Kustuta