4. september 2019

Veel ühed ägedad kaneelirullid (ilma pärmita!)

Kaneelirullid kütavad alati kirgi. Pole ka ime, sest nendes imelistes küpsetistes on see miski, mis tekitab sõltuvust ning sunnib üha tihedamini tainast sõtkuma ning rullikesi kokku vorpima. Minul on oma kõige lemmikumad kaneelisaiakohad juba ammu välja kujunenud, aga kahjuks asuvad need kohvikud üle Eesti laiali, seega tuleb aega võtta ning isu tekkimisel ise nende küpsetamine ette võtta. Minu kindel ja alati õnnestuv retsept siit blogist on "Pehmete kaneelirullide retsept" ning tundub, et needsamad saiakesed on meeltmööda veel ka paljudele teistele. 
Nüüd aga lubagem tutvustada veel üht toredat ja teistmoodi retsepti, mille avastasin mõni aeg tagasi. Nende valmistamiseks ei ole vaja pärmi ning kergitusaine puudub tegelikult sootuks. Vastutasuks on küpsetised aga ikkagi mõnusalt tummised, tainas kergelt kihiline ja kaneelirullide sisemus kaneeline. Eelpoolmainitud saiakestest erinevad need kindlasti. aga ka need küpsetised on erilised ja igati maiustamist väärt. Erilisi soovitusi nende saiakeste valmistamiseks ei ole, kuid ainsa nipina pean lausa kohustuseks mainima, et kaneeliga ära koonerda! Seega kostita valmistamisel tainast sellega heldelt
Ahi sisse, tainarull valmis ja küpsetama!



Tainas:
250 g nisujahu
50 g suhkrut
0,5 tl soola
175 g võid
0,75 dl külma vett


Täidis:
40 g toasooja võid

40 g suhkrutca 4-5 tl kaneeli 

1 lahtiklopitud muna (pealt määrimiseks)
Taina valmistamiseks sega kuivained omavahel. Lisa või ning näpi sõrmede vahel tainast seni, kuni suuremad või-tükid kaovad. Vala juurde vesi ning sõtku tainas kätega ühtlaseks. Lase tainal külmkapis taheneda tunnike. 
Rulli tainas jahusel pinnal  pikaks ribaks (laiusega ca 13-15 cm ning pikkusega ca 65-70cm) ning määri peale või. Raputa üle suhkru ning seejärel kaneeliga. Määri kogu segu tainal kergelt noaga laiali. Keera tainas lühemast servast rulli ning lõika 6ks viiluks. Aseta kaneelirullid lõikepool all küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile. Määri pealt lahtiklopitud munaga ning küpseta pöördõhuga režiimil 200 kraadi juures 10-15 minutit (oluline, et saiakesi üle ei küpseta. sest nii kaob soovitud pehmus).

6 kommentaari:

  1. Tahtsin kirjytada et valed kogused kuna mul tuli taignakokteil. :D Aga 0,75dl vee asemel lisasin 0,75 liitrit... :S :D Loodan, et vähemalt midagi tuleb välja. :D

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Aii:) ....see on natuke liiga palju vett. Jah, vett tuleb lisada alla 1 dl ehk siis 75ml:)

      Kustuta
  2. Sinult ei pea vist küsimagi, kas seest on nätsked 😂 Koostisainete järgi tunduvad väljast küpsiselaadselt krõbedad ja seest nätskelt mahlased 😍

    VastaKustuta
  3. Ma ei tea ma olen nüüd selle retsepti järgi teinud kaks korda ja muidu tulebad maitsvad aga maru pisikesed nagu küpsised :D Vaatan pilti postituses ja vaatan enda omasid ahjus siis nad on nagu öö ja päev :D haha

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Kui mitu tükki sa sellest tainast teed? Ma teen üldjuhul 5-6ks, siis tulevad üsna pontsakad:)

      Kustuta