30. september 2019

Õunanutella

Jah just - õuntest valmistatud Nutella! Ega siin miskit keerulist ei ole, sest see valmib nagu tavaline pähklitest ja šokolaadist valmistatud määre, kuid millele on tekstuuri ja maitse täienduseks lisatud ka õunapüreed! Lõpptulemus? Maitseb hästi - sobib koos pannkookide ja vahvlitega ning pehme saiaga samuti!
Retsept ilmus ka ajakirjas Naisteleht (25.09)

650 g õunu (koorimata kogus)
vett
ca 3 sl (pruuni)suhkrut või mett (kogus oleneb õunte hapukusest!)
1 tl vanillisuhkrut
150 g piimašokolaadi
150 g metspähkleid
näpuotsatäis soola
3 sl õli
Koori ja tükelda õunad ning pane potti. Lisa vett nii palju, et põhi oleks vaid kergelt kaetud. Lase potis olev segu keema ning seejärel lase sel madalal kuumusel vaikselt podiseda õunte pehmenemiseni. Vajadusel lisa täiendavalt vett, kui see peaks aurustuma. Seejärel püreesta valminud segu ühtlaseks massiks. Kuumuta segu potis uuesti läbi, lisa suhkrud ja šokolaaditükid ning lase neil püreesse sulanduda!
Rösti pähkleid kuival pannil mõned minutid. Seejärel tõsta pähklid kaanega suletavasse purki ning raputa neid tugevasti koore eraldumiseks. Pole hullu, kui osadele pähklitele koor külge jääb. Pane nüüd pähklid koos soola ja õliga blenderisse ning püreesta ühtlaseks võiseks massiks. Vajadusel lisa täiendavalt pisut vett, et saaksid ühtlase võise tekstuuri. Tõsta pähklivõi seltsiks õunapüreele ning sega segu korralikult ühtlaseks massiks, vajadusel lisa täiendavalt suhkrut. Valminud kreem aseta purki ning säilita jahedas!

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar