15. august 2019

Maitserohke "kimchi"!

Kimchi on üks imeline Korea köögist pärit roog ning lühidalt öeldes on tegemist hapendatud vürtsika  köögivilja(salati)ga, mida kõige traditsioonilisemalt valmistatakse Hiina kapsast. On loomulikult ka teisi komponente, mis on kimchi retsepti peaosas. Mina kasutan juhust ning võtan selleks peaosaliseks tavalise peakapsa - hooaeg pakub, seega peab kasutama:) Olles proovinud igasugu variante, siis võin vabalt öelda, et tavaline kapsas sobib sedasorti hapendamiseks samuti imeliselt.

Kui sul tekib aga kõhklusi kimchi serveerimise osas, siis võin rahustavalt öelda, et võimalusi on palju: paku seda iseseisvalt, eelroana, vrappides, erinevates vokkides, salatites jne. Mulle meeldib pakkuda kimchi´t praekartulitega või siis pista poke-kaussi!
Antud kimchi retsept on hästi lihtne - kiire ja lühike ning ei nõua väga pikka marineerimisaega. Selline laisa inimese retsept! Vürtsikust tekitan selles retseptis vürtsika ürdisoolaga ning niimoodi jääb ära vajadus lisada eraldi soola ja tšillit. Kel huvi, siis retsept on siin:

500 g peakapsast
1 sl Herbamare vürtsikat ürdisoola
100 g porgandit
2 sl hakitud rohelist sibulat
1-2 tl kalakastet
1 tl suhkrut
2 väiksemat küüslauguküünt, purustatuna
2 tl hakitud ingverijuurt
1-2 sl heledat sojakastet


Lõika kapsas hästi õhukesteks ribadeks, lisa ürdisool ning mudi see korralikult kapsaribadesse. Lase 2 tunnikest seista. Seejärel nõruta ning pigista kapsas tekkinud vedelikust kuivemaks.
Tükelda porgand ning lisa koos ülejäänud ainetega kapsasegule. Sega korralikult, pista segu purkidesse ning lase sel toatemperatuuril vähemalt ööpäev hapneda.


Postitus koostöös A.Vogeli Loodustoodetega.

2 kommentaari :

  1. See küll kuskilt otsas kimchi ei ole. Vürtsikas kapsasalat võibolla jah, aga mitte kimchi.

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Olen täiesti nõus Sinuga, aga eks see pealkiri seepärast natuke jutumärkides olegi! Maitselt aga täitsa mõnus:)

      Kustuta

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails