21. august 2019

Eriti kodune ploomi-martsipanikook

Suvepealinnas on igasugu õuna- ja ploomikoogid hetkel igati päevakohaseks teemaks ning seetõttu ei saa ka mina ilma seesuguste küpsetisteta. Seesuguste kookidega seostub mulle üldjuhul lihtsus mõne koduse küpsetise näol ning täpselt seesuguse retseptiga ongi siinkohal tegemist. Lihtne ja kodune kook, mis on meelepärane ka lastele. See kook maitseb vägagi mõnusalt, kuid kirsi tordile lisab kindlasti magus koorejäätis, mis selle küpsetisega lihtsalt suurepäraselt sõbruneb. Ja kui otsustad seda koogiviilu jäätisega kostitada, siis lase külmal maiusel minutijagu kooki sulanduda, sest pisut pehmenenud jäätis teeb koogiga alati imesid;)

PS! Maitseb hästi nii ahjusoojalt kui ka jahtunult!


Mitmele: 10-12 tk
Aeg: 45 min


100 g võid
100 g toorjuustu
100 g suhkrut
2 muna
2 dl jahu
1 tl küpsetuspulbrit
näpuotsatäis soola

Kate:
50 g martsipani
300 g ploome
2 sl mandlilaaste

Sulata või. Sega toorjuust ja suhkur ning nirista segades juurde või. Seejärel lisa munad ning omavahel segatud kuivained. Sega tainas ühtseks massiks. Vala tainas vormi (Ø22-24 cm). Seejärel raputa peale martsipanitükid. Lõika ploomidest viilud ning kata nendega kook, raputa peale mandlilaaste ning küpseta pöördõhuga režiimil 175 kraadi juures 35-45 minutit.


Retsept valmis koostöös ettevõttega Coop ning see kook ilutseb ka retseptilehtedel, mis on leitavad Coop kauplustest üle Eesti!

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar