6. august 2019

Eriliselt hõrk! Valge šokolaadiga vaarikakook

Praegusest hooajast vist paremat olla ei saa. On suvi ning erinevad annid tasapisi aina valmivad. Tekib marjakoogi isu, siis pead lihtsalt õue jalutama ning kausikese sobivaid marju täis noppima. Ma ei tea, kuidas on mujal Eestis, aga minul suvilas on just praegu vaarikate tipphooaeg (seal valmib kõik pisut hiljem) ning minu rõõmuks on neid pisikesi marjahakatisi sel suvel nii-nii palju. Vaarikatest saab oivalist hoidist ning loomulikult suurepärast kooki. Seega on mul rõõm Teile tutvustada üht suurepärast küpsetist, mis hiilgab oma lihtsuse ja väheste komponentidega. Need komponendid sobivad omavahel nii hästi kokku, et lõpptulemuseks on tõeliselt mõnus koogike! Kusjuures soovitan seda kooki süüa jahtunult ning veel parem on see külmkapikülmalt küpsetamisele järgneval päeval. Nii on täidis parajalt tihke ning maitsed samuti ühtlustunud!



300 g muretainast

Täidis:
50 g valget šokolaadi
50 g Pilvekese piimabatoonikesi (või teisi heledaid batoonikese komme)
250 g vaarikaid
 

Kate:
1,5 dl vahukoort
2 muna
1 tl vanillisuhkrut
1 sl suhkrut


Kuumuta ahi 200 kraadini. Rulli tainas õhukeseks ning vooderda sellega ümmarguse koogivormi (Ø20cm) põhi ja ääred. Koogiääred võiks olla vähemalt 4cm kõrged. Raputa koogipõhjale šokolaadi- ja kommitükid. Laota peale vaarikad. Sega omavahel katte-ained ning vala vaarikatele. Pista kook ahju ning alanda temperatuur koheselt 160 kraadini, küpseta kooki 45-55 minutit. Seejärel lülita ahi välja ning lase koogil suletud ahuuksega järelküpseda umbes 30 minutit. Lase koogil jahtuda!

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar