22. aprill 2019

Pidulik kookoskreemikook


Vahest võluvad mõned maitsed nii ära, et oled nende lummuses üsna pikalt. Umbes taoliselt võlus mind see kook, kui sellest tükikese esmakordselt maitsesin! See on tõeliselt maitsev kook, millel on äratuntav kookose maitse. Siiski ei ole kookos ülemäära tugev, et maiustades kuidagimoodi häirima või segama hakkab! Kreemi valmistamisel andis inspiratsiooni keedukreem, põhi valmis traditsiooniliselt küpsistest ning kattes saavad omavahel kokku toorjuust ja kohupiim, mis kreemjat täidist tasakaalustavad. Kuigi proovisin seda kooki alguses valmistada muretainaga, siis tuleb tunnistada, et teisel katsel küpsistest valmistatud põhi maitses kordi paremini. Kõiki lihtsalt sujus paremini kokku ning lisaboonusena saab kook niimoodi valmis ilma küpsetamata! 


Meisterdasin selle koogi Naistelehe pühadenumbrisse ning olgugi, et pühad võib lõppenuks tunnistada, siis tegelikult võib seda kooki valmistada ju igal ajal;)
Retsept ilmus ka Naistelehes (17.04.2019) 



PS! Kui sa meisterdad siit blogist miskit põnevat, siis võid seda
instagramis märkida hashtagiga #kokkamaragnega
Mul oleks rõõm näha ja jagada ka teistega seda, mida teinud oled!


Mitmele: 12 tk
Valmistamisaeg: 45 min + tahenemisaeg

Põhi:
300 g digestiivküpsist
100 g võid 

Täidis:
2 želatiinilehte
50 g kookoshelbeid
3,5 dl kreemjat kookospiima
2 dl piima
1,5 dl vahukoort
1,5 dl suhkrut
näpuotsatäis soola
3 sl maisitärklist
4 munakollast
1 tl vanillisuhkrut

Kate:
100 g toorjuustu, toasooja
100 g kohupiimapastat vanilliga

Kaunistuseks: marju, šokolaadimune, melissilehti ja kookoslaaste

Purusta küpsised peeneks puruks ning sega kokku sulatatud võiga. Suru küpsisesegu küpsetuspaberiga kaetud koogivormi (Ø24cm) põhja ja äärtele. 

Täidise valmistamiseks pane želatiinilehed külma vette paisuma. Peenesta kookoshelbed mikseriga hästi peeneks. Sega kokku kookospiim 1 dl piima, vahukoor 1 dl suhkrut ja sool ning kuumuta segades keemiseni.  Seejärel kuumuta madalal kuumusel paar minutit.

Sega ülejäänud piim maisitärklisega. Vahusta munakollased ülejäänud suhkruga heledaks vahuks. Vala pisut kuuma piimasegu temperatuuride ühtlustamiseks munasegu hulka ning seejärel lisa segades kogu munasegu kuuma piimasegusse. Lisa segades juurde ka tärklisesegu, vanilliseuhkur ja jahvatatud kookoshelbed. Kuumuta segades paksenemiseni. Kõige viimasena suru želatiinilehed käte vahel kuivemaks ning pane kuuma piimasegusse. Sega želatiinilehtede lahustumiseni ning seejärel vala täidis vormi koogipõhjale. Lase taheneda jahedas järgmise päevani.

Vahetult enne serveerimist valmista kate. Selleks sega toorjuust kausis lahti ning sega kokku kohupiimaga. Määri koogile. Kaunista meelepäraselt ning serveeri!


4 kommentaari :

  1. Proovisin selle retsepti ära ja tõesti hea kook tuli, mõnusalt kookosene ja samas kreemine ja värske.

    Kohupiima-toorjuustu kate oli hea aga otseselt midagi juurde ei andnud, vabalt võiks selle ka ära jätta ja kook oleks sama hea.

    Retsept ise oli päris põnev ja mulle meeldis, et sai midagi teistsugust teha, sellise kreemi keetmine oli minu jaoks uus kogemus.

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Suured tänud kommentaari eest:) Minule endale sobis kate seetõttu, et see hoidis tasakaalu, kui täidis sööjatele liialt magusaks läheb:) aga muidugi võib ka ilma selleta kooki nautida:)

      Kustuta
  2. Kas võiks teha seda kooki ka pulber-/puruželatiiniga (? ei teagi, kuidas seda õigesti nimetada :D)? Kui jah, palju kasutada ja kas käituda samamoodi nagu želatiinilehtedega? Lisaks: kas on soovitusi, mida teha ülejääva nelja munavalgega? :)

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Tere

      Ülejäänud munavalgetest võib teha pavlovat, Brita rulli või pavlovat:)

      Ma ise soovitan siiski kasutada želatiinilehti. Minu kogemuse põhjal on tootjate želatiinipulber tihtipeale väga erineva tarretumisvõimega, seega lehtedega õnnestumine kindlam:)

      Kustuta

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails