24. märts 2019

Sega-kokku šokolaadiküpsised


Mulle tundub, et mida lähemale kevadele, seda rõõmsamaks muutuvad inimesed Sinu ümber. Esimestest kevadistest päikesekiirtest ammutatakse uskumatult palju energiat, mis lihtsalt kisub kogu näo üheks surueks naeratuseks vorpima. Kui Sul on kodus leidumas veel ka miskit head, siis on see naeratus loomulikult veelgi suurem! 
Iga uus aastaaeg on kuidagi põnev ja tekitab ootust, aga kevad on ikka see kõige-kõigem. On päikesevalgust, on seda kevadisele omast värskust ning väikest ärevust kõige uue järele. Siis tärkavad aasta esimesed naadi- ja nõgeselehed, tekib lapselik ootus esimeste rabarberivarte ning isu kasemahla järele. Rabarberikooki ja kasemahla ma hetkel ei paku, küll aga kostitan Teid blogi kaudu maitsvate šokolaadiküpsistega, mis nõuavad valmimiseks vaid kokkusegamisvaeva ning ahjus küpsemist. Šokolaadiküpsised võite ilusti kaasa pakkida mõnele matkale loodusesse või kevadpiknikule, sest need on piisavalt toitvad, et värskes õhus kõht täis püsiks. Samas võite end nende küpsistega premeerida ka lihtsalt kodus olles!

Retsept ilmus ka ajakirjas Naisteleht (veebruar2019).



 PS! Kui sa meisterdad siit blogist miskit põnevat, siis võid seda
instagramis märkida hashtagiga #kokkamaragnega
Mul oleks rõõm näha ja jagada ka teistega seda, mida teinud oled!

Kogus: 12 tk
Valmistamisaeg: 20 min 

100 g 4- või 8-vilja helbeid
100 g nisujahu
50 g pruuni suhkrut
2 muna
100 g toasooja võid
100 g hakitud (meelepärast) šokolaadi

Sega kuivained omavahel, lisa muna, või ja šokolaad ning sega ühtlaseks tainaks. Vormi ahjuplaadile 12 pallikest ning suru need käega lamedaks. Küpseta küpsiseid ahjus 180 kraadi juures 12 minutit.

6 kommentaari :

  1. Neljaviljahelbed tekitasid tervislikkude küpsiste maitse. Head küpsised!

    VastaKustuta
  2. Kasutasin kliide ja seemnetega helbeid ja küpsised tulid väga maitsvad! Ainuke asi, mis mind häiris oli see või kogus, mis kõik ahjuplaadile küpsiste küpsemise ajal voolas.

    VastaKustuta
    Vastused
    1. See on huvitav. Minul seda ei juhtunud, et või oleks välja voolanud. Ma arvan, et äkki oli see tingitud sellest, et kaerahelbed ja või ei segunenud korralikult .. ehk siis helbed ei imanud võid nii, nagu oleks pidanud! Millist segu kasutasid?

      Kustuta
    2. Kasutasin neid: http://www.veskimati.ee/tooted/veski-mati-seemnete-ja-kliidega-helbed/

      Kustuta
    3. Ise seda toodet kasutanud pole küpsiste tegemisel, kuid ma kipun arvama, et ehk on selles tõesti põhjus:)

      Kustuta

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails