5. märts 2019

Lihtne lõhe-kartulivorm

Järgnevalt midagi klassikaliselt head! Kui viimasest kartulivormi valmistamisest on liialt kaua möödas, siis on aeg see viga parandada. Kui ma nüüd üle pika aja taas selle tegemise juurde jõudsin, siis peab tõdema, et lihtsa olemusega argipäevaroad on tihtipeale kõige mõnusamad. Ja kuigi ma pole just kõige suurem kartulisõber, siis tegelikult seesuguses vormiroas miskit muud ette ei kujutagi. Seetõttu,  üks lihtne retsept alljärgnevalt nüüd Teie ees!

Retsept ilmus ka veebruarikuu (2019) Naistelehes.


 PS! Kui sa meisterdad siit blogist miskit põnevat, siis võid seda
instagramis märkida hashtagiga #kokkamaragnega
Mul oleks rõõm näha ja jagada ka teistega seda, mida teinud oled!


Mitmele: 4-5
Valmistamisaeg: 1 tund

8 kartulit
150 g pastinaaki
1 sibul
kimp värsket tilli
250 g lõhefileed
4 dl vahukoort
50 g võid
soola, pipart

Koori ja puhasta köögiviljad. Seejärel lõika kartulid viiludeks ning need omakorda pisikesteks kangideks. Riivi pastinaak ning haki sibul. Prae sibul pannil klaasjaks. 

Laota rasvainega määritud ahjuvormi põhjale pool kartulikangidest, maitsesta soolaga. Laota peale sibulatükid ning seejärel pastinaak. Raputa üle hakitud tilliga. Lõika lõhefilee tükkideks, maitsesta soola ja pipraga ning laota vormi. Kala peale pane ülejäänud kartulikangid. Maitsesta vahukoor soola ja pipraga ning vala see vormi. Aseta vormile kõige peale võitükikesed ning raputa peale pisut soola. Küpseta 180 kraadi juures 45-50 minutit. 

6 kommentaari:

  1. Olgu kiidetud toidublogijad! :D Õues jalutades läheb kõht ja ideedepank peas alati tühjaks, siis on hea, kui kuskilt saab ideid, mida söögiks teha. Olen paaril korral siit blogist retsepte järgi teinud ja seegi kord polnud erand. See vormiroog oli täielik nauding! Kartul on niikuinii minu põhisöök, kuid kala ja koorega see kombo lausa laulis, kui kurgust alla libises :D Väga viis retsept, mulle meeldis.

    VastaKustuta
  2. Asendasid paatinaagi bataadiga. Soovitan ka nii proovida, meie pere lemmik! 🙂

    VastaKustuta
  3. Nahk tuleb toorel kalal ennem eemaldada?

    VastaKustuta