1. märts 2019

Hapukoore-juustukattega plaadipirukas (ja üks auhinnamäng)!

Pirukat võib küpsetada mis tahes ajal. Seega, kui Sul liiguvad mõttes juba rannavormi suunal, siis üks mahlane kanapirukas ei tee kunagi halba. Seetõttu pakun üht vägagi lihtsasti valmivat pirukaretsepti, mis nõuab kokkajalt umbes 30 minutit ning seejärel võib kõik pirukasõbrad lauda kutsuda!

Selleks, et kogu protsess veelgi lihtsam oleks, siis kasutasin põhjaks valmis pärmi-lehttainast. Kuna seda müüakse poodides üldjuhul 500 g pakkides, siis selle piruka tarbeks jääb tainas pisut üle! Seega võid ühed kaneelirullid veel lisaks valmis meisterdada. Selle retsepti valmistasin ma koostöös Rannamõisa Linnulihaga ning kui oled Instagram kasutaja, siis soovitan, piiluda minu Instagrami-lehele, kus on üks auhinnamäng hetkel käimas. Auhinnaks saab võitja enda äranägemise järgi valida Rannamõisa tootevalikust endale 10 meelepärast linnulihatoodet! Kõlab ju põnevalt? Seega, kui soovid osaleda, siis VAJUTA SIIA!


 PS! Kui sa meisterdad siit blogist miskit põnevat, siis võid seda
instagramis märkida hashtagiga #kokkamaragnega
Mul oleks rõõm näha ja jagada ka teistega seda, mida teinud oled):

Mitmele: 4-6
Valmistamisaeg: 30 minutit

300 g külmutatud pärmi-lehttainast 250 g jahutatud broilerifileed või -kintsuliha
2 sellerivart
1 keedetud muna
100 g riivitud juustu
soola, pipart

Kate
1 muna (keetmata)
200 g hapukoort
2 sl hakitud tilli
soola 

Laota sulanud tainas küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile (kui tainas ei ole valmisrullitud, siis rulli see tainarulliga ca 1 cm paksuseks). Tee noaga 1-2 cm kauguselt äärtest sisselõige (jättes taigna täienisti läbi lõikamata).

Lõika kanaliha tükkideks ning prae pannil valmis, vahepeal maitsesta soola pipraga. Tükelda sellerivarred ning kuumuta samuti pannil läbi.

Laota tainale (jättes ääred vabaks) kanatükid ja selleriviilud. Tükelda muna ning laota samuti tainale. Raputa üle riivitud juustuga. Sega katte ained omavahel, maitsesta ning vala ettevaatlikult pirukale. Küpseta pöördõhuga režiimil 200 kraadi juures 13-16 minutit!

2 kommentaari:

  1. Tere, jäi arusaamatuks, kuidas selle sisselõike peab tegema ja mis on ta funktsioon?

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Selle sisselõike peab tegema seetõttu, et ääred paremini kerkiksid. See tuleb teha sellele osale, mis jääb täidisest puutumata ehk siis tuleb see teha ca 1-2 cm kaugusel tainaäärest:)

      Kustuta