2. veebruar 2019

Suitsukanamääre päikesekuivatatud tomatitega

Kuigi mul on viimasel ajal suuremat sorti avokaadomäärde hullus, siis tegelikult ei jäta mind külmaks ka kõik teised taolised isetehtud võided. Võtame näiteks sellesama suitsukanamäärde, mille valmistamine on nii lihtne ja kiire, et sobib ka kõige kiiremal hommikul kokku mikserdada. Muidugi võib selle juba varem valmis teha, sest külmkapis säilib see ilusti umbes nädalajagu, nagu enamike määrete puhul ikka. Sama lihtne nagu retsept, siis ka maitse lihtne ja aus - ohtralt suitsukanamekki, ning omavahel sõbrunevate päikesekuivatatud tomatite ja tilli sobivat kooslust!  Nagu erinevate määrete puhul kombeks, siis loomulikult passib see kõige paremini mõne tõeliselt pehme saia- või leivaviiluga;)


150 g suitsutatud broilerikintsuliha
2 sl majoneesi
100 g toasooja toorjuustu
1-2 tl sidrunist pressitud mahla
5 päikesekuivatatud tomatit
3 sl värsket tilli, hakituna
soola, pipart, suhkrut

Eemalda suitsukanalt nahk. Pane ülejäänud kanaliha koos majoneesi, toorjuustu ja sidrunimahlaga kaussi ning mikserda ühtlaseks püreeks. Seejärel haki päikesekuivatatud tomatid hästi peeneks ning lisa koos tilliga suitsukanasegule. Ära püreesta vaid, sega lusikaga ühtlaseks seguks. Maitsesta ning hoia serveerimiseni jahedas!

Minu retsepti leiate ka Rannamõisa linnulihablogist!

6 kommentaari :

  1. Mul jäi natuke segaseks, sorry - panen tükeldatud kanaliha ja teised komponendid kaussi ja mikserdan? Mikseriga? Sellega, millega a'la vahukoort vahtu mikserdan? Ma lihtsalt ei kujuta seda hästi ette praegu :D Kas blenderiga ei saa?

    VastaKustuta
  2. Ikka samumikseriga või siis blenderiga:) Kunagi tekkis siin blogis arutelu. Nimelt,kui kirjutasin retsepti sisse "kasuta blenderit", siis tekkis küsimus, et kas selle puudumisel ei saagi retsepti järgi teha. Seepärast olengi viimasel ajal (sau)mikserit soovitanud - nii saab igaüks otsustada, mida kasutab:)

    VastaKustuta
  3. Väga maitsev määre sai hommikukuklite peale. Lapsed ka sõid ja kiitsid :)

    VastaKustuta

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails