11. veebruar 2019

Šokolaadine leivatort


Kui parasjagu ei jagata veebruarikuus vastlakuklipilte, siis ilmuvad paratamult igalpool isamaalised retseptid leiva, kilu ja muu taolisega. Tegelikult on selleks ka põhjust ning tuleb tunnistada, et ka seesama postitus on pisut mõjutatud 24.veebruarist. Mustast leivast ei saa üle ega ümber ning kui midagi sellest juba teha, siis mainin, et Eesti Pagaril on hetkel käimas üks tore kampaania, kus kutsutakse üles inimesi valmistama miskit põnevat Eesti Pagari Mustast leivast ning jagama tehtut teistega. Täpsemalt selle kohta saad infot Eesti Pagari kodulehelt.

Minagi kutsin Teid üles oma ideid ja pilte jagama. Inspiratsiooniks aga minu poolt üks magus leivatort! Tegemist on ühe teistmoodi tordiga, mis oma kerge kiiksuga paljudele kindlasti meelde jääb. Valmistamine on lihtne ning lõpptulemus põnev – maitselt kergelt leivane, pisut šokolaadine ning veidi magus. Viimast ei ole üleliia palju ning kook sobib pigem mahedama maitse-eelistustega tordisõbrale. Kui aga soovid kooki rohkem magusust, siis kostita hapukoort täiendavalt suhkruga (liiale ei tasu siiski minna;)!
Kõik koogile!

PS! Kui sa meisterdad siit blogist miskit põnevat, siis võid seda
instagramis märkida hashtagiga #kokkamaragnega
Mul oleks rõõm näha ja jagada ka teistega seda, mida teinud oled:)

Mitmele: 10
Valmistamisaeg: 30 min
 
11-13 viilu Eesti Pagari Musta vormileiba
võid, kaneeli
200 g (magusamat) ploomimoosi (või meelepärast moosi)
350 g hapukoort
2-3 tl vanillisuhkrut
100 g piimašokolaadi
250 Mascarpone toorjuustu, toasooja

Lõika leivaviiludel ära servad (võimalikult täpselt). Prae leivaviilud pannil võis mõlemalt poolt kergelt läbi ning raputa need üle veidikese kaneeliga. Seejärel vooderda keeksivorm* (27cmx10cm) toidukilega. Aseta leivaviilud vormi nii, et põhi oleks ilusti kaetud, vajadusel lõika neid parajaks, et kõik ikka ilusti kaetud oles. Määri peale pool moosikogusest ning kata poole koguse hapukoorega (mis eelnevalt segatud vanillisuhkruga). Tõsta selle peale uued leivaviilud ning vaata taas, et kõik ilusti kaetud saaks!

Sulata šokolaaditükid vesivannil ning sega seejärel kokku toorjuustuga. Vala saadud segu vormi. Kata taas korralikult leivaviiludega ning määri peale ülejäänud moos ja hapukoor. Tõsta kook külmkappi tahenema üleöö. Vahetult enne serveerimist kaunista leivapuruga**!

*Keeksivormi asemel võid kasutada mis tahes koogivormi!
**Leivapuru valmistamiseks pane eelnevalt äralõigatud leivaääred ahju ning kuumuta neid 150 kraadi juures ca 7-12 min. Seejärel pane krõbedad leivaviilud blenderisse ning jahvata peeneks!

Postitus valmis koostöös Eesti Pagariga!

2 kommentaari :

  1. Tere. Mida leiva pruunistamine juurde annab? Kas on oluline vahe, kui kasutada ilma pruunistamata leiba?

    VastaKustuta
    Vastused
    1. See annab lihtsalt juurde maitset. Röstitud leival on ju samuti võrreldes ilma röstimata leivaga maitsevahe sees:) Samas võib selle pruunistamise ka ära jätta:)

      Kustuta

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails