3. detsember 2018

Imelised kapsasteigid


Kui sa poest endale ühe kapsapea kaasa tassid ning miskipärast tundub, et kapsahautise isu lihtsalt ei ole, siis soovitan meisterdada sellest hoopis kapsasteike. See on mõnusalt kerge ja maitsev roog, mis valmib ahjukuumuses. Steikide valmistamine on lihtne ning ei nõua erilisi oskusi, seega kui sulle meeldivad kapsatoidud ning tead, millises köögisahtlis asub nuga, siis on poolt teed juba käidud!

See retsept valmis ettevõttega Ecoverde, kes pakub oma veebilehel müügiks imelisi oliiviõlisid ning uue tootena ka erinevaid suitsupaprikapulbreid. Kui on soovi, siis piilu nende kodulehele, kuid võid võtta ka osa minu instagramis toimuvast auhinnamängust (kestab homseni ehk kuni 4.12), kus auhinnaks on just needsamad tooted! 


Valmistamisaeg: kuni 60 min
Mitmele:4-6

1 väiksem kapsapea
ISUL ekstra neitsioliiviõli
soola,pipart
pärmihelbeid
suitsupaprikapulbrit (kasutasin
magusat „La chinata” paprikapulbrit)

Lõika kapsast umbes 1 cm paksused viilud ning aseta need küpsetupaberiga kaetud ahjuplaadile. Määri peale helde käega oliiviõli ning maitsesta soola ja pipraga. Küpseta 180 kraadi juures 20-25 minutit (kuni kapsas hakkab juba kergelt pruunistuma). Küpsemise ajal võid vajadusel oliiviõli lisada. Seejärel pööra steigid ettevaatlikult ümber ning piserda peale oliiviõli ja maitsesta kergelt soolaga. Raputa igale steigile ca 1 tl pärmihelbeid ning mõned näpuotsatäied paprikapulbrit. Küpseta veel umbes 10-15 minutit, vajadusel vähem, kui kapsasteigid on õhemad või väiksemad!

2 kommentaari:

  1. Pärmihelbed - mida need konkreetselt sellele toidule juurde annavad ja kes neid on ilmtingimata vaja kasutada?

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Pärmihelveste puhul on tegemist maitseainega, mis annavad toidule äratuntavat juustust mekki ning kindlasti rikastavad ka neid kapsasteike. Pärmihelbed võib soovi korral asendada riivitud parmesaniga!

      Kustuta