21. november 2018

Kolm põnevat ahvatlust: Restoran Moon, Kolm Sibulat ning Mantel ja Korsten. Ja viide auhinnaloosile!


Moon, Kolm Sibulat, Mantel ja Korsten…. toidukohad, mis samade meisterlike käte all liuglevalt toimivad ning maitsete maailmas laineid löövad. Nende restoranide aluseks on Roman Zaštšerinski, Igor Andrejev ning Jana Zaštšerinski. Lisaks ühendab neid restorne veel see, et kõigist kolmest kohast leiavad külastajad uue sügismenüü! Olete neid kohti külastanud? Mina olen! 


Moon. Paljudele ei vaja see koht  väga palju tutvustamist, kes aga kuulnud ei ole, siis asub see sõna otseses mõttes peidus pisikesel tänaval – vaatamata sellele on  7 aastat avatud Moon alati rahvast täis ning enne külastamist oleks vägagi soovitatav teha broneering.  Moonikate sõnul on selle koha märksõnadeks: lihtsus, iseseisvus, kohalik tooraine, ausus ja austus, põhjamaine kargus. Restorani menüüs on palju avastamist, kuid kindlasti tasub võimaluse anda legendaarsetele pliinidele, nagu vanaema tehtud pirukatele, pelmeenidele ja loomulikult minu suurele armastusele Napoleoni koogile, mis on menüüs taas tagasi! 

Mooni uus sügismenüü keskendub aga sügisvärvides metsale ja loodusele ning - lihtsatele maitsetele. Menüüs võib leida põdralihast strooganovi,  pardi-ja seenekulebjaaka, suitsuangerja-munamäärde ja küülikušnitsli metsaseenesalatiga. Kindlasti soovitan proovida haugikotletti, mis samuti uuendatud kujul külastajate ette astub.  See on imeline!

Kolm Sibulat.  Peale Mooni avamist saabus mõned aastad hiljem Kolm Sibulat. Selle kohaga meenuvad mul alati toredad ning isegi kergelt nostalgilised elamused. Näiteks, kui me sõbrannaga koos ühist kokaraamatut tegime (Retseptisahtel käsitöökapis) ning selle valmimise ajal  tihtipeale Tallinnas kirjastuses käisime, siis kujunes meil juba traditsiooniks peale töid-tegemisi lõpetada pealinnas käik lõunasöögiga Kolmes Sibulas.  Ja nii me siis igal korral neid imehäid nuudleid koos puljongiga luristasime. Kolme Sibula menüü on tegelikult maitsetest tulvil, aga kuidagi lihtsalt on juhtunud nii, et ma ei saa kunagi mööda vaadata sealsetest nuudlitest, mida koos ohtra leeme ja teiste lisanditega kausist serveeritakse. See on üks mu vaieldamatuid lemmikuid selles toidukohas  – just täpselt nagu pliinid ja Napoleoni kook Mooni menüüs;) Kord kinkisin emale sünnipäevaks paberkotti pakitud kolm sibulat, mis oli vihjeks õhtusöögile. Ja loomulikult sai ka siis „ootamatult” üheks valituks ikka needsamad nuudlid.
Selle koha puhul on minu arvates tegemist meeldivalt lihtsa kohaga, kuhu sattuda mistahes ajal. Portsjonid on keskmisest suuremad, mistõttu peab valikutes võimalikult täpne olema, et magustoiduni einestamine ilusti välja veaks:)

Sügisene uus menüü on maalähedane ja lihtne, kuid kaasaegses võtmes isikupärane. Kokku on segatud maailma erinevate piirkondade maitseid - nii võib menüüst leida leivamüsli kooriku all heeringa musta riisi äädika kastmega, aasiapärase lõhe tartari, vasika biifsteegi portveini kastmega või ahjuõuna kaerakrõbediku rjaženka vahuga.

 
Mantel ja Korsten. See on restoranitrio pesamuna, mis peidab end Kadrorus, väikeses punase katusega rohelises puumajas. Kuigi alles nooruke, siis sellegipoolest teeb see koht juba suuri tegusid. Uuendusliku menüü ja olustikuga, imearmsa teeninduse ja üleüldse  sellise olemusega, mis väärib avastamist. Eelroogade valik on nii põnev, et võtaks kõik. Tartar-menüü nõuab süvenemist õige otsuse tegemisel! Ja pearoad oskuslikku valikut. Need kammkarbid pearoogade hulgast olid näiteks imelised! Kas ma juba mainisin imearmast teenindust? Kniks ja kraaps minu poolt!

Mantel ja Korstna uue sügisese menüü puhul ei ole tähtis mitte ainult maitse, vaid ka lihtsus ja loomulikkus, millega kodune ja võõramaine tooraine moodustavad harmoonilise terviku. Menüüst võib leida näiteks suitsuangerja pomeloga, hanemaksa-mousse’i vaarikageeliga, kõrvitsa-gnocchid metsaseente vahuga või kammkarbid kukeseentega. Huvitava koosluse moodustavad Itaalia besee  astelpajugeeli ja sidrunikorvikesega ja Espresso-Amaretto kreem ploomimoosiga.

PS! Käidud restoranikülastustest näed fotosid ka minu instagram profiilil highlight´de alt, kaustast „Moon ja sõbrad”. 

AUHINNAMÄNG! Seekordne auhinnamäng toimub minu Instagram-kontol SIIN. Auhinnaks on nendesamade toidukohtade 50 eurone kinkekaart, mis kehtib siis restoranides Moon, Kolm Sibulat  ja Mantel ja Korsten! Ühesõnaga saad koha valida ise!

*Postituses olevad pildid on pärit külastusest Kolmes Sibulas! 





Infoks: pildil pool eelroa kogusest;)

Kommentaare ei ole :

Postita kommentaar

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails