25. oktoober 2018

Kreemine šokolaadijäätis (paleo, gluteeni- ja laktoosivaba)!

Vahest juhtub ikka nii (loe: tegelikult päris tihti), et meisterdan sügavkülma ootele isetehtud pulgajäätiseid. Kui jäätiseisu peale kipub tulema, siis on ju hea teha väike jalutuskäik külmkapi juurde ning sirutada käsi külmasahtlisse maiuse järele. Muidugi rõõmustavad sedasorti jäätiste üle ka pere pisemad. Loomulikult on söömisrõõm suur, kuid veel suurem sellest on ise kogu valmistamisprotsessi juures olla. Jäätiseteoga ei saa ka miskit hullu juhtuda - jahu ei saa kogu põrandata valge kihi alla katta, munad ei saa üksteise järel köögilaualt maha veereda ning suhkur ei saa soolaga vahetusse minna. Seega, ainus õnnetus, mis juhtuda saab on jäätisesegu üleliigne maitsmine. 

Võimalusi pulgajäätiste valmistamiseks on nii palju - kui tahad võid kasvõi lihtsalt värskelt pressitud mahla jäätisetopsi pista ning selle külmutada! Seekordne külm maius valmis aga eelkõige just minu maitsemeelte järgi, kuid tuleb välja, et ka lastele oli see vägagi meeltmööda. Ühesõnaga suristasin kokku kookospiima, päevalilleseemned, kakao ning magustajatena kasutatud banaani ja kuivatatud datlid. Ja selle tulemusel valmis üks täidlane ning kreemine šokolaadijäätis. Olgugi, et väljasolevad ilmad soosivad pigem ahjusoojasid  kardemonimekiga õunakooke, siis killuke magusat jäätist ei tee halba ka jahedate ilmadega!



Kogus: 4-5 tk
Valmistamisaeg: 15 min + jäätumisaeg

2 dl kreemjat kookospiima
4 kuivatatud datlit
1 banaan
2 sl päevalilleseemneid (võimalusel röstitult!)
2 tl naturaalset kakaopubrit


Pane datlid kookospiima sisse likku pehmenema 10 minutiks. Seejärel lisa ülejäänud ained ning mikserda kõik ühtlaseks seguks. Vala segu jäätisevormidesse, koputa vorme korra vastu lauda ning pista siis segusse jäätisepulgad. Aseta sügavkülma külmuma vähemalt neljaks tunniks. 

Meeldetuletuseks:
*Selle jäätise valmistamisel kasutasin 0,5 dl mahutuvusega jäätisevorme!
*Arvesta, et külmunult on jäätisesegu vähem magusam, kui enne külmutamist!
*Selleks, et jäätisevormid paremini vormidest eemalduksid, siis lase neil pisut toatemperatuuril seista

Kommentaare ei ole :

Postita kommentaar

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails