29. oktoober 2018

Kolme juustu pirukas

Mulle tundub, et sedasorti lahtist pirukat küpsetasin ma liiga kaua aega tagasi, sest hõrgutise ahju pistmisel ootasin ma juba kannatamatult selle valmimist. Need lõhnad, mis tubadesse rändasid olid lihtsalt nii hubased ja kodusoojad! Kui ma hetkel köögilaua taga istun, siis õue vaadates märkan ma seal parajas koguses lund. Kui veel paar nädalat tagasi silmasin kraadiklaasilt 17 soojuskraadi (õues!), siis tänaseks on suvepealinna Pärnu saabunud talve moodi hooaeg. Nii, et mis oleks veel parem, kui pimedamat ja jahedat hooaega mööda saata ühe juusturohke pirukaga. Seepärast võin üsna julgelt öelda, et seesama juustupirukas sobib nagu valatult tänasesse päeva!


Iseenesest on tegemist ju vägagi lihtsa olemusega küpsetisega, milles mureda põhja peal laiutab kreemjas juustutäidis ning maitserohke hapukoorekate. See kõik ei oleks aga lõpptulemusena täiuslik, kui pirukat ei kataks kenas koguses rukolalehti ning mõned viilud imehead prosciuttot. Kogu see kombo teeb sellest pirukast ideaalse kaaslase ükskõik mis ajal - olgu selleks siis unine hommik, kiire lõunaaeg või tööpäevalõpp. See pirukas on nõus rõõmustama sööjaid mis tahes ajal!



Põhi:
4 dl (täistera)nisujahu
150 g võid
0,5 tl soola


Täidis:
50 g parmesani (riivituna või laastudena)
100 g murendatud feta juustu
125 g tavalist juustu (riivituna)
kimp tilli
3 muna
300 g hapukoort
mõned näpuotsatäied soola


Kate:
rukolalehti
prosciuttot


Sõtku põhja ained käte vahel ühtlaseks tainaks ning suru saadud segu lahtikäiva koogivormi (Ø22cm) põhja ja pisut äärtele. Aseta vorm külmakappi 10 minutiks.

Sega juustud omavahel ning laota vormi. Haki till. Sega omavahel ühtlaseks seguks till, munad ja hapukoor, maitsesta soolaga. Vala segu vormi juustude peale ning küpseta ahjus 180 kraadi juures 35-45 minutit. Lase seejärel pirukal jahtuda mõned minutid ning serveeri siis koos rukolalehtede ja prosciuttoga. Maitseb hästi ka jahtunult!


Postitus sündis koostöös Grüne Feega

Vaata teisi postituse koostöös Grüne Feega:
Ühe poti roog
Soodaleib sulatatud juustuga
Jahutav jäätee
Suvine külmsupp
Spinatiga rullbiskviit
Lihtne murulaugupesto
Toortatrakreem
Apelsini-basiilikusmuuti
Külaskäik Grüne Fee aiandisse.



4 kommentaari :

  1. Aitäh hea retsepti eest. Tuli väga maitsev!

    VastaKustuta
  2. Kas ilma rukola ja singita on ka pirukas ikka maitsev ja nauditav? Või jääb ilma nendeta justkui midagi puudu?

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Tere,

      Minu ema kusjuures tegi ilma rukola ja prosciuttota ning kiitis väga seda pirukat. Minule meeldib, on kõik koos, aga need komponendid on kindlasti täiendus ning niisama on ka juustupirukas maitsev:)

      Kustuta

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails