26. juuli 2018

Marja-kondenspiimakook


Kui suvekuumuses väike magusaisu tekitab, siis soovitan ma kindlasti ühe ideena ahju pista seesama koogike. See on suvekook, mis pakatab marjadest. Kooki sobivad siinkohal just need marjad, mida hooaeg pakub. Kui on mustikaid, lisa mustikaid. Kui põõsastel ootavad ärakasutamist tikrid, siis kasuta hoopis neid. Samahästi sobivad siia kooki aga ka vaarikad, punased ja mustad sõstrad, ploomid, kirsid... Ja kui hooaeg on läbi, siis sobivad siia kooki ka külmutatud marjad. Viimaseid ära kindlasti üles sulata ning lisa koogile külmunult!



Mitmele: 10
Aeg: 45 min

Põhi:
250 g Digestive küpsiseid
75 g sulatatud võid

Kate:
75 g hapukoort
2 muna
300 g meelepäraseid marju
150 g kondenspiima

Purusta küpsised peeneks puruks, lisa või ning sega ühtlaseks. Laota küpsiseseguga lahtikäiva koogivormi (Ø24cm) põhja ning pisut ka äärtele. Sega omavahel hapukoor ja munad ning vala koogipõhjale. Kata see marjadega ning nirista seejärel peale kondenspiim. Küpseta kooki 180 kraadi juures 35-45 minutit ehk seni kuni koogikate on hüübinud. Serveerides raputa kook üle tuhsuhkruga.


Retsept valmis koostöös Coopiga.
PS! Coopi E-pood on lisaks Tallinnale nüüd ka Pärnus!



6 kommentaari :

  1. Huvitav, kas õuntega tuleks liiga lääge (magus)?

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Eks see oleneb suuresti õunte hapukusest. Liiga magusatega võib tõespoolest pisut liiga magus lõpptulemus tulla. Kui on aga näiteks ploome käepärast, siis võib meisterdada selle koogi õunte ja ploomidega:)

      Kustuta
  2. Aitäh soovituste eest, ma plaanin selle kohe varsti mingis variandis ära proovida :)
    Kas kook on parim jahtunult/teisel päeval või ka soojana?

    VastaKustuta
  3. Mulle meeldib jahtunult. Siis on maitsed ühtlustunud ning kook täiuslikum:)

    VastaKustuta
  4. Tegin ära ploomide ja õuntega. Liiga lääge küll ei jäänud - kuna täidisele peale kondenspiima muud suhkrut ei lähe, oli tulemus väga meeldiv.

    VastaKustuta

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails