7. juuni 2018

Mandlibiskviidiga maasika-vahukoorekook (gluteenivaba!)


On juba kuulda olnud, et esimesed kohalikud maasikad on turule jõudnud ning seepärast hakkab üha enam vist kodudes valmima igasugu maasikamaiuseid. Maasikad vahukoorega on minu jaoks ehe klassika ning sellisel kujul jõuab see duo kohe kindlasti igal aasta nii biskviitkoogi vahele kui ka eton messi koostisesse. Esimesed maasikad lähevad muidugi niisama söömiseks ning selleks retsepti vaja ei ole. Järgnevat saaki soovitan ma aga kindlasti kulutada mõne maasikakoogi valmistamiseks. Seepärast jagan siinkohal üht  imehead mandlibiskviidiga valmistatud maasika-vahukoorekooki. Maasikad lausa suplevad selles koogis ohtra vahukoore sees. Ja mandel annab sellele koogile nii hea maitse ja tummisuse, et olen selle retsepti järgi valmistatud tainast kasutanud tihtipeale igasuguste kookide valmistamisel.


Mitmele: 10-12 tk
Aeg: 30-40 min

Biskviit:
2 muna
0,5 dl suhkrut
1,5 dl mandlijahu
1 tl küpsetuspulbrit
näpuotsatäis soola
1 sl maisitärklist

Kate:
200 ml vahukoort
200 g terakohupiima
200 g maasikaid
50 g beseed
50 g tumedat või piimašokolaadi

Biskviidi valmistamiseks vahusta munad suhkruga heledaks vahuks. Sega ülejäänud ained omavahel ning lisa ettevaatlikult segades munavahule. Vala segu küpsetuspaberiga vooderdatud koogivormi (Ø22-24cm) põhjale ning küpseta 175 kraadi juures ca 20 min. Lase koogil jahtuda täielikult.

Vahusta koor. Sega kohupiim kausis lahti. Tükelda maasikad ning lisa koos vahukoorega kohupiimale, sega. Laota vahukooresegu koogipõhjale. Vahetule enne serveerimist kata kook käte vahel väikesteks tükkideks murtud beseedega ning vesivannil sulatatud šokolaadiga. 

PS! Besee lisa koogile kindlasti vahetult enne serveerimist, sest vastasel juhul sulab besee vahukoore seguga ühte ning nii ei jää mõnusat krõmpsuvat tekstuuri. 

Retsept valmis koostöös Coopiga.

5 kommentaari :

  1. Tere! Kõigepealt aitäh retsepti eest. Kas antud koogi võib teha ka päev varem, st kas vahukoor+kohupiim säilitavad oma tekstuuri? Või soovitate lisada želatiini vms? Ette tänades, Pirkko

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Vabandan, et vastus viibis. Jah, koogi võib kindlasti päev varem valmis teha, želatiini täiendavalt ei ole vaja lisada! Ainult, et siis besee tuleks ikka vahetult enne serveerimist lisada:)

      Kustuta
  2. PS! Järgmisel päeval on see isegi parem:)

    VastaKustuta
  3. Selle aasta esimene maasikakook. Tegin põhja väiksemas vormis, et pärast biskviit pooleks lõigata. Panin kohupiima vahukoore "möksi" vahele ja peale. Kaubanduslik väljanägemine puudus, aga maitse oli võrratu. Härra sõbrale pakkusin ka lõuna kohvi kõrvale ja see mõmises ja ütles vaid "Mmmm hea!" :)

    VastaKustuta
    Vastused
    1. No seda on tore kuulda:) Ilmad on sel aastal nii ilusad olnud, et maasikate hooaeg hakkab kahjuks varsti lõppema. Ehk ise jõuan ka veel lähiajal sedasama kooki siiski veel teha!

      Kustuta

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails